Všetci fitnesskári sem!

Príspevok v téme: Všetci fitnesskári sem!
nataliale

Ahojte. Takze mám toho viac, tak to rozvetvím do viac bodov. Budem vdacna, ak si niekto najde cas a precita si to celé.
1. - Výzivové doplnky pocas cvicenia: cvicím uz asi 9 mesiacov, ale nie az tak pravidelne, ale cvicím. Výsledky vidím, no stále to nie je moj ciel. Chcem sa spýtat tých co sa do toho vyznajú. Nejem mäso, vajcia a mlieku sa tiez vyhýbam. Obcas si dám syr, ale nie je to zeby som ho jedla kazdy týzden. Nejem ani jogurty, zjem len sojové. Celkovo sa snazím vyhýbat sa zivocisnym produktom. Takze moja otázka znie: co príjmat pred a po tréningu aby som mala dostatocnú davku bielkovin na rast svalov a celkovo na udrzanie si zdraveho ducha. Myslím tým teraz doplnky co sa týka aminokyselín BCAA a proteínu v prášku. Mám 16 r., 180 cm a 54 kg. (Nie som anorekticka). Nenaberám na objeme, cvičím hlavne kruhové kondičné tréningy (dynamické) a sem tam si doma zacvičím nejaké statické cviky (na zadok typu poziarny hydrant, zakopavanie atd.) Takze je to potrebné aj pre mna príjmat takéto doplnky alebo staci len protein v prasku plus v potravinach? Jem strukoviny, semiacka, orechy a tam je tych proteinov dost, ale ze ci treba prijmat aj viac ked len spevnujem postavu a neposilujem s tazkymi vahami? Citala som si ze pocas cvicenia by mal clovek prijmat 1-2 g na 1 kg váhy. Takze ja by som mala prijat takych 54 g až 108g?
2. - dalsia otazka sa tyka toho, ze mi byva casto po kondičákoch zle. Vacsinou chodievam cvicit ráno a vtedy si dám banán a niekedy kávu na lepsiu výkonnost. No po tej makačke mam pocit, ze sa povraciam a je mi nevolno.. Cim to moze byt? Beriem do uvahy aj to, ze mam problem celkovo s dychanim (nosna prepazka, pluca). Myslite ze to je len tým sposobene, ze nedýcham na 100%? Dakujem za rady. :)

nataliale

@pomocnica praveze ale v tomto este zaostávam :) nevyznam sa do toho, ci to mozem brat, ci musim a ci nemusím. Hento co som sa rozpisala bol taký úlet by som povedala :D haha

pomocnica

A to, že sa ti dýcha ťažšie=je ti zle po namáhavom tréningu sa stáva aj mne, nie je to nič zvláštne, telo je vyčerpané(napr, maratónci po behu sú ako opití, pretože sa vyčerpali a potrebujú doplniť energiu, ktoej vydali veľké množstvo.) :)

pomocnica

Natalie- v téme niečo, že veľmi ľahko priberám si písala toho dosť, takže sa do toho asi sama veľmi vyznáš.:D