Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som zúfalá

Príspevok v téme: Som zúfalá
lentilkaamat

Ahojte . Mám kamaráta , Poznáme sa 2 roky cca a z toho sme boli 4x vonku a máme naplánovaný aj ďalší výlet . Môj problém je švak vtom,že mne sa páči viac než kamarát . Páči sa mi to ako sa správa , cítim,že by to bol ten pravý no je háčik ,že sme si uzrejmili,že máme taký súrodenecký vzťah . Píšeme si dlhé slohové správy a keď sme boli dnes na výlete poukazoval mi jeho mesto ,prostredie v ktorom žije . V správe mi písal,že stretol jedno dievča ,ktoré sa mu páči a verí,že ho ešte stretne . Písal mi to pred tým ako sme boli dnes na výlete . Je možné,aby sa chlap dokázal k žene správať ako ku kamarátke ? Každý jeden raz ,keď máme ísť von ,sa teším ako malé dieťa na hračku a keď prídem som smutná,že neprejavil iný prejav náklonnosti ako kamarátsky . Nechcem mu to povedať no čo by ste mi poradili ? Prerušiť sním kontakt ,alebo naďalej sa sním stretávať . Je ku mne pozorný,milý,dokonca na vianoce mi aj darčeky posiela , ja tomu nerozumiem . Ako mám tomu chápať ? ako zistím,či sa mu páčim viac ako len kamarátka ,bez toho ,aby som sa ho na to opýtala ? Je možné ,že ma má zaškatuľkovanú ako sestru ? Vadí mu vek ? On má 24 ja 18 . Čo si o tom myslíte . Prosím úprimne mi napíšte. Nemám kamarátky ,ktoré by mi v tomto objektívne povedali názor na vec . Ďakujem

kkkkkk

Záleží mu na tebe, to dievča, ktoré sa mu páči si s najväčšou pravdepodobnosťou ty, asi čakal, že sa chytíš. Muži darčeky kamarátkam nedávajú, muži s kamarátkami na výlety nechodia, na to majú dosť iných koníčkov a ak, tak radšej idú s kamošom, ktorému sa nemusia v ničom prispôsobovať. aloveu ti tu veľmi dobre napísal, skús mu niečo naznačiť, je leto, výlety ...

forever.6

v 18 rokoch si treba riesit buducnost,... ci pojdem na vš... ak tak na aku? aby mala perspektivu... alebo ak nepojdem studovat pojdem pracovat.. resp. mam 18 mam uz nejaku brigadu aby som si nasetrila nejake peniaze...atd... a nie riesit nejakych kamaratov... a zufalosti... a namotavat sa.. akoze toto nieee!!!!

Filip TT

Otázka je, že prečo si zúfalá, čo vlastne chceš vedieť a načo to chceš vedieť....

Pýtam sa, pretože ja som vytváral s dievčatami podobné vzťahy ako tvoj kamarát. Počas strednej som mal takú kamarátku s ktorou sme si písali listy, videli sa raz týždenne a chodili spolu s partiou na túry. Takto som sa s ňou kamarátil asi tri roky, páčili sa mi aj iné dievčatá, ale túto som považoval za najperspektívnejšiu a dúfal som, že keď príde ten správny čas začneme spolu vážne chodiť. Keď som to však ako prvák na VŠ skúsil, ospravedlnila sa, takže táto moja nádej padla. Ale nič som neľutoval, to kamarátstvo s ňou bolo pekný čas. Všetky listy od nej mám doteraz odložené a poteší ma to, keď ju niekedy stretnem.

Moju manželku som spoznal, keď som mal 24, ona mala čerstvých 18. Páčila sa mi od prvého momentu ako som ju videl. Kamarátili sme sa 4 roky, potom sme si vyšli na naše prvé rande a ja som jej hneď na tom prvom rande povedal, že si ju chcem zobrať. Za rok a dva mesiace sme mali svadbu.

Keby si mala 30 rokov, tak rozumiem, že si zúfalá z nerozhodného chlapa. Ale čo od neho potrebuješ počuť v 18 rokoch?

Je to proste chlapec, ktorý sa o teba zaujíma, je na teba milý, trávi s tebou čas len vy dvaja spolu, vymýšľa ti program, píše ti a obdarúva ťa, pritom ťa do ničoho netlačí, máš slobodu, nevynucuje si od teba, že sa nesmieš na iného pozrieť, nechce ťa len na sex, zaujíma sa o teba ako o človeka - čo viac potrebuješ v 18 rokoch?

Nevadí aj keby uvažoval aj o iných dievčatách, na to má nárok, musíš to prijať, že proste ste v období, keď sa ešte len hľadáte. To je pekné obdobie, to nie je žiadna tragédia. Je náhodou veľmi dobre že ťa nevodí za nos, nenamotáva ťa, ale hraje otvorene.

Podľa mňa tá vaša známosť beží dobre. To je ako s bambusom. Bambus 7 rokov je malá rastlinka ale buduje obrovský koreňový systém, a potom behom jedného roka vyrastie na obrovskú rastlinu. Vtedy rastie rýchlosťou až 120 cm za DEŇ. Pevné vzťahy sa budujú práve takto - že na povrchu nič nie je nič vidno, ale pod povrchom rastú veľké korene. Je to celkom dobré začať vážny vzťah, keď už sú vybudované korene. Všetko ide potom jednoduchšie a rýchlejšie. Ušetríte si hromadu vzájomného obrusovania. Obrusovanie vo vzťahu totiž bolí.

Samozrejme, že je možné, že váš vzťah neprerastie do celoživotného. Ale ak to nemá byť, zas je výhodnejšie, ak ho držíte na kamarátskej úrovni. Nebude to tragédia.

Takže hlavu hore, miesto zúfalstva hľaď na to pozitívne. Veď práve pozitívne postoje sú príťažlivé. Radosť je to, čím ho môžeš obdarovať a získať jeho srdce.

aloveu

Ja si myslím, že Mu na Tebe záleží :)
Cení si Ťa viac ako kamarátku!
Však si všímaj, ako sa k Tebe správa. Aký je k Tebe pozorný, milý, otvára sa Ti, a zaujíma sa o Teba, a žiješ v jeho svete. To, že Ti ešte neprejavil svoju lásku, to ešte neznamená, že ju k Tebe necíti. Cíti, ale možno len čaká, kedy mu lásku vyznáš prvá Ty, alebo aspoň naznačíš, že Ti na ňom záleží viac, ako si myslí, aby si v tom bol istý, aby proste získal odvahu :)
On si môže o Tebe myslieť to isté, že chceš byť pre Neho len kamarátka, aj keď On chce viac, preto sa to bojí posunúť ďalej, tak, ako teraz Ty, aby Ťa tou náklonnosťou k Tebe neodohnal, aby Ťa nestratil, lebo Mu na Tebe záleží, tak sa pre istotu k Tebe správa tak, ako ku kamarátke, aby nič nepokazil. Teda, snaží sa k Tebe správať, len ako ku kamarátke, ale nejako sa mu to nedarí :D
A tá správa s tým dievčaťom... Možno chcel zistiť, čo k Nemu cítiš, že by si to proste dala najavo. A nenechaj sa zmiasť len kvôli nejakému dievčaťu, ktoré sa mu páčilo, a ktoré videl jediný raz za život. Však sa mu môžu páčiť aj iné dievčatá, ale zaujíma sa len o Teba. Joj, Ty :)
Isto Mu na Tebe záleží, vidím to tak :)
A ešte Ti aj darčeky posiela, to ani ja nerobím. Však sa na to pozri s úsmevom, nemáš za čo byť smutná :)

mia22

chlap nie je žena. väčšinou hovorí to čo si naozaj myslí. Keď ti povedal, že ťa berie ako sestru, tak si buď istá, že ťa tak aj naozaj berie. Ak to dokážeš preruš s ním kontakt, takto sa iba trápiš a veríš v niečo čo sa nestane.