Mam problemy so vstrebavanim fe, hoci mi vylucili celiakiu, nemam ani zvysene krvne straty pocas menstruacie, ani krvacanie z konecnika. Mate niekto s tym skusenosti? Nemohla by to byt len dlhodoba intolerancia potravin. Anemiu mam v podstate od 14 rokov a teraz mam 30. Liecim sa len stitnu zlazu. Tabletky fe mi ale sposobuju neskutocne zapchy.
Zelezo
Med som este neskusala.
Tak ešte meď, nedávno sa to tu riešilo www.zdravie.sk.
Beriem plus este vitamin C a injekcne b12.
Skús si doplniť kyselinu listovú.
Mikrocytarna , hypochromna sideropenicka anemia tazkeho stupna, hemoglobin 73. Plus prechodna hypovitaminoza b12.
A aký druh anémie máš?
Zaujimavy clanok, ja mam autoimunitny zapal + hypotyreozu, ale dlhodobo kompenzovanu na substitucnej liecbe. Takze by to mohlo byt ok?
Prečo zrovna intolerancia? Hormóny štítnej žľazy stimulujú tvorbu červených krviniek, takže to pravdepodobne súvisí s poruchou štítnej žľazy. www.ncbi.nlm.nih.gov
Nejaky iny nazor alebo skusenost
Potravinových vinníkov z intolerancie si vystopuješ aj sebapozorovaním. Po čom ťa často preženie, aj prdíš, bolí ťa brucho, prípadne sa dostaví neznesiteľná bolesť hlavy s vracaním? Pošleš to do prdele a máš po starosti. Ja to mám s mliečnym, mastným a s konzervantmi, tak som si upravila stravu podľa toho a mám pokoj... Môžeš ísť aj na test, samozrejme spôsobuje neliečená intolerancia problém so vstrebávaním. A samotná kopa intolerancií je tiež len symptómom iného problému. Napríklad premnožených parazitov. Alebo parazitických baktérií, a podobne. Ale to nevyriešiš. Lieky na parazity ti dnes už asi nikto nedá. Zázračné kúry z internetu nedostaneš pod 100 € za mesiac a mesiac brania nestačí. Upraviť stravu pomôže, podľa receptu starých materí proti parazitom cesnak, cibuľu, uhorky, mrkvu, chren, orechy, tekvicové jadrá, klinčeky, palinový čaj.......... potom ešte ožrať sa jak sviňa a do 15tich minút nato vypiť preháňadlo, vraj ich uvidíš v stolici, ako z teba odchádzajú, lebo keď sú opité, tak sa slabo držia na stenách čriev a hnačka po alkohole ich vypudí :):):) Ožieranie sa a pitie preháňadla opakovať každý deň. Skončiť s tým až vtedy, keď si už žiadne parazity v stolici nevidíš. Príjemnú zábavu :)