Mám 21 rokov, som študentka VŠ, ale nedokážem si nájsť kamarátky / priateľov. Hoci nie som práve najväčší extrovert, na druhej strane si nemyslím, že som utiahnutá, nemám stres z nových ľudí, ani si nemyslím, že mám problém s komunikáciou.
Avšak, mám pocit, akoby mi drvivá väčšina ľudí (najmä v mojom veku) svojim myslením, názormi a štýlom života absolútne nesadla. A práve z tohto dôvodu si nemáme čo povedať a udržiavanie vzťahov s takýmito ľuďmi ma vyčerpáva. Zdajú sa mi byť povrchní, proste si nerozumieme. Veľmi ťažko sa mi hľadá nejaká osoba, ktorá by so mnou zdieľala aktivity, trávila čas... atď. Takmer všetci, ktorých poznám sú v podstate len známi, s ktorými prehodím pár slov, sem-tam sa zasmejeme, prípadne sa poradíme o škole. Ale to je všetko. Tá hlbšia interakcia už neprebehne, ako napríklad že by sme šli von, sadnúť si niekam, na výlet... atď.
Myslela som si, že odchodom na VŠ sa to zlepší, ale práve naopak, cítim sa ešte osamelejšia. Nie som párty typ, ale na druhej strane rada cestujem, milujem aktivity rôzneho druhu, rada spoznávam ľudí / nové veci...
Čo by ste robili vy na mojom mieste? Cítim sa už dosť zúfalo.