Ahojte, rada by som sa s Vami poradila, resp. zistila, či si niektorá z Vás prešla, alebo práve prechádza niečím podobným. S manželom sme celkovo už 7 rokov, máme naozaj pekný vzťah a o pár mesiacov sa nám narodí syn. Jediný kameň úrazu je svokor. Manžel s ním má pekný vzťah, ale často až moc prehnaný. Nakoľko svokrovci žijú v zahraničí, manžel s ním je v kontakte skoro denne, najčastejšie cez skype, všetko mu reportuje a vypisuje. Keď máme dovolenku, svokor si ju naplánuje tiež a ja zostávam často doma sama, pričom oni dvaja si chodia kade tade a očividne im prekážam. Moc ma to trápi, pretože som odsunutá na druhú koľaj a bojím sa, aby som so synom nezostala o to viac sama. Dalo by sa povedať že je to podobná situácia, kedy manželia bývajú až príliš naviazaní na svoju matku, ale v tomto prípade sa jedná o otca. Pokúšala som sa to už mužovi vysvetliť - ako to vnímam a prečo ma to trápi, že by som chcela viac rodinného súkromia, bez toho aby o všetkom svokor vedel, všade sa vtieral a vlastne mi "kradol" manžela. Bohužiaľ neúspešne. Na jednej strane sa nechcem správať majetnícky, ale aj okolie si začína všímať že je to prehnané správanie z jeho strany a manžel je na svojom otcovi závislý. Bojím sa, aby to do budúcna neprerástlo až do vzájomných hádok a prípadného rozchodu. :-(
Manžel a svokor
Nieco podobne mala v rodine moja sestra. Do casu kym sa jej narodil syn. Svokor bol nrskutocne stastny.Kym to bolo len babatko tak to bolo v pohode. Ked bol jej syncek starsi tak okolo 2r. Svokor sa mu venoval a ucil ho take veci co syna predtym nikdy. Maju super vztah,jej manzel sa skludnil a traja chlapi si to patricne uzivaju. Dedo je najlepsi kamarat a pod. Proste rozmaznava maleho. Ako vravel mojej sestre(neveste) az teraz si uziva zivot. Ked bol mlady a mal male deti bol v stalom zhone aby vsetko bolo ok a rodina si zila dobre. Deti si ho neuzili,preto ked mal moznost stale sa im venoval.
a sestra? Zase je viac menej sama,lebo staci aby dedo zavolal ze sa niekde ide a maly hned ,,opusti,, mamku lebo dedo je velky kamarat.
nastastie caka dievcatko tak veri ze aspon sa to vyrovna a bude protivaha chlapom, taky babinec, a uz sa tesia so svokrou a mamou ze aspon jedno vnucatko bude s nimy v partii. Lebo syn babke povedal. On je chlap a chlapi drzia spolu,vies babka. A bolo to jasne.
Ahoj,
my sme doma na tom dosť podobne, akurát s tým, že ja mám už teraz so svokrom tiež veľmi pekný vzťah.
Ja som vydatá iba pár mesiacov, predtým sme chodili spolu 2 roky a môj manžel tiež veľmi lipne na otcovi. On od malička vyrastal až v príliš usporiadanej rodine, doma s ním bol skôr otec, lebo on mal podnikanie doma a môj manžel tak bol s ním celé dni. Vždy si vedeli spolu povedať všetko, boli skôr ako kamaráti a nie ako otec so synom.
Ja keď som ich spoznala mi to pripadalo až divné, ako sú na seba naviazaný. Môj svokor bol ku mne od samého začiatku tiež veľmi priateľský, bral ma skôr ako dcéru a nie ako nevestu.
U nás je to teraz tak, že svokor je niekedy celé dni u nás, robia všetko s mojím manželom, všade chodia spolu, ale pokiaľ by som chcela tak v pohode si robím program s nimi.
Ja ich beriem takých ako sú, lebo by som nerada rozdelila syna od otca. Puto čo si vybudovali za 26 rokov sa z minúty na minútu zmeniť nedá.