Mam 19 rokov. A asi posledne 4 roky sa mi tvoria take male biele vyrazky také bodky obsypané ktore svrbia. Cez zimne obdobie to nemavam. Príde to na mna kazde leto. Najviac na celych rukách, tvari a hrudi. (Kde najviac dopadaju svetelne luce). Bola som u koznej lekarky.Ta nevedela presne z coho je to sposobene. Dala mi nejaku vodicku ale to mi tie vyrazky vypalovalo a palilo to. Skusala som uz vselijake kremy, chranim sa pred slnkom pouzivam 50tku. Niekedy som to nemala .Neviem co mam robit som ztoho cela obsypana a svrbi to. Zaujima ma , ci ma niekto tiez takyto problem a ako to riesi/l.
alergia na slnko?
Asi to bude zo slnka, keďže si to mala aj predtým, než si sa chránila opaľovacími krémami. Ja by som zmenila kožnú, veď ti nespravila žiadne testy ani ti nepredpísala antihistaminiká.
Moze to byt alergia na slnko, ale aj alergia na opalovaci krem.
Alergiu na slnko mozes dostat z nahromadenej chemie v tele, ak si napr. v minulosti uzivala vacsie mnozstvo antibiotik, liekov od bolesti. Da sa toho zbavit po ocisteni tela od toxinov, ale chce to trpezlivost.
Co sa tyka opalovacich kremov, tak o tych z lekarne by sa dalo polemizovat. Ano ochrania od slnecnej alergie, ale obsahuju chemiu a po naneseni na pokozku sa vstrebavaju do tela. Takze hladala by som predovsetkym prirodne opalovacie pripravky s mineralnymi filtrami, ktore su dobre tolerovane pokozkou a nevyvolavaju alergicke reakcie.
Dalsia dolezita vec je, ze vysoky SPF faktor nie je zarukou lepsej ochrany pred UVB lucmi, ako si stale viaceri ludia myslia. Percentualne je tam velmi maly rozdiel, takze krem s SPF 30 ta dokaze tiez dobre ochranit ako krem s SPF 50. Skor by som uprednostnila opakovane natieranie kemu, pokial si dlhsie na slnku a prave preto by som volila prirodne opal. kremy.
vyliecit? Urcite ano, ale musis zistit, z coho to je. Moze to byt aj z parfemu, antirespirantu, cohokolvek, co bezne pouzivas. Trva ti to uz 4 roky, cize mas to chronicke. potrva ti to dlhsie.
Opalovaci kremmam z lekarne na citlivu pokozku. Takyto silny faktor som zacala pouzivat az ked sa mi objavili tie vyrazky. Niekedy ani nemusim byt dlho na slnku a mam to :/ neexistuje nieco co to vylieci ??
kludne to moze byt alergia na opalovaci krem, cim vyssi ochranny faktor, tym vacsia sanca na alergiu.
Ano, mas alergiu. Prejavuje sa mi to tak isto. Vyhybaj sa slnku a natieraj sa fenistilom, ked sa ti objavia vyrazky