Farmácia alebo ekonomika

Príspevok v téme: Farmácia alebo ekonomika
vicky64

Ahojte! Študujem na gymnáziu, tretiačka som. Už by som sa mala rozhodnúť čo sa týka vysokých škôľ. Neviem či mám ísť na farmáciu alebo na ekonomiku. Zaujíma ma biológia a chémia, ale neviem či by som zvládla tú farmáciu. Som jednotkárka, ale aj tak veľmi veľa som musela trpieť za tie dobré známky a viem, že na vysokej škole to bude ešte horšie. Zaujíma ma aj ekonomika, ale menej ako chémia a biológia. Viem, že k ekonomike potrebujem aj matiku, ale matiku nemám až tak veľmi rád, nerada sa to učím. Ani neviem či sa oplatí študovať ekonomiku a manažment, lebo každý mi hovorí, že z ekonomikov je strašne veľa atď. Vedeli by ste mi poradiť, že ktorá fakulta je lepšia v resp. na ktorej škole sa oplatí študovať?

aloveu

Oplatí sa študovať aj ekonomiku, aj farmáciu, ale záleží na tom, aký máš o to záujem. Ak máš väčší záujem o farmáciu, tak sa Ti viac oplatí študovať farmáciu. Ak máš väčší záujem o ekonomiku, tak sa Ti viac oplatí študovať ekonomiku, a je jedno, či je ekonómov veľa, či málo. Aj tak to štúdium využije len ten, kto sa o to zameranie zaujíma. Ale každý, kto sa o to zaujíma to využije, oplatí sa to každému, kto sa o to zaujíma. To isté platí aj o farmácii, aj o všetkom inom. Takže si vyber to, čo ťa viac zaujíma, k čomu si bližšie, k čomu máš lepší vzťah.
Premysli si, koľko si ochotná obetovať pre farmáciu, a koľko pre ekonomiku. Podľa mňa máš na obe, si dokonca jednotkárka ;)
Ak si vyberieš farmáciu, budeš sa učiť viac a podrobnejšie, ale ak Ťa baví chémia a biológia, vlastne celkovo ten odbor, tak to zvládneš, akoby to bolo nič. Keď si vyberieš ekonomiku, budeš viac pracovať s matematikou, výpočtami, a výberom, čo je ekonomicky výhodnejšie, ale ak Ťa baví ekonómia, tak s matematikou nebudeš mať žiadny problém, lebo ju budeš používať na uskutočňovanie toho, čo Ťa baví :)
Ty vieš najlepšie, čo chceš. Porozmýšľaj o tom, a určite nájdeš odpoveď :) Nech sa Ti darí ;)