Ahojte! Študujem na gymnáziu, tretiačka som. Už by som sa mala rozhodnúť čo sa týka vysokých škôľ. Neviem či mám ísť na farmáciu alebo na ekonomiku. Zaujíma ma biológia a chémia, ale neviem či by som zvládla tú farmáciu. Som jednotkárka, ale aj tak veľmi veľa som musela trpieť za tie dobré známky a viem, že na vysokej škole to bude ešte horšie. Zaujíma ma aj ekonomika, ale menej ako chémia a biológia. Viem, že k ekonomike potrebujem aj matiku, ale matiku nemám až tak veľmi rád, nerada sa to učím. Ani neviem či sa oplatí študovať ekonomiku a manažment, lebo každý mi hovorí, že z ekonomikov je strašne veľa atď. Vedeli by ste mi poradiť, že ktorá fakulta je lepšia v resp. na ktorej škole sa oplatí študovať?
Farmácia alebo ekonomika
Oplatí sa študovať aj ekonomiku, aj farmáciu, ale záleží na tom, aký máš o to záujem. Ak máš väčší záujem o farmáciu, tak sa Ti viac oplatí študovať farmáciu. Ak máš väčší záujem o ekonomiku, tak sa Ti viac oplatí študovať ekonomiku, a je jedno, či je ekonómov veľa, či málo. Aj tak to štúdium využije len ten, kto sa o to zameranie zaujíma. Ale každý, kto sa o to zaujíma to využije, oplatí sa to každému, kto sa o to zaujíma. To isté platí aj o farmácii, aj o všetkom inom. Takže si vyber to, čo ťa viac zaujíma, k čomu si bližšie, k čomu máš lepší vzťah.
Premysli si, koľko si ochotná obetovať pre farmáciu, a koľko pre ekonomiku. Podľa mňa máš na obe, si dokonca jednotkárka ;)
Ak si vyberieš farmáciu, budeš sa učiť viac a podrobnejšie, ale ak Ťa baví chémia a biológia, vlastne celkovo ten odbor, tak to zvládneš, akoby to bolo nič. Keď si vyberieš ekonomiku, budeš viac pracovať s matematikou, výpočtami, a výberom, čo je ekonomicky výhodnejšie, ale ak Ťa baví ekonómia, tak s matematikou nebudeš mať žiadny problém, lebo ju budeš používať na uskutočňovanie toho, čo Ťa baví :)
Ty vieš najlepšie, čo chceš. Porozmýšľaj o tom, a určite nájdeš odpoveď :) Nech sa Ti darí ;)