zdravím vás,
chcel by som cca na 2 mesiace nasadiť vitaminové doplnky a to :
vitamín C, b-komplex, vitamín D , a magne B6. každý deň po jednej tbl.moja otázna znie či mi to nemože neako uškodiť resp. či stým je neaký problém.dôvod prečo to chcem nasadiť je že posledné mesiace mám dosť velký stres a pociťujem aj traviace problemy, jedine čo momentálne užívam sú klbové doplnky (animal flex).
väčšie množstvo vitaminom
Syndiluca, on myslel tým väčším množstvom viac druhov vitamínov, a nie z každého väčšie množstvo. Dodám len toľko, že magneB6 je vraj dosť nešťastná kombinácia dvoch doplnkov, lebo veľa ľudí cíti po ňom taký vnútorný nepokoj, takže radšej len samotné magnézium s ostatnými vitamínmi.
Vitamin B a C su vitaminy rozpustne vo vode, cize pri ich nadbytku ich vypudite z tela mocom. Predavkovat sa nimi neda.
Vitamin D je ale rozpustny v tuku a pri prilisnej konzumacii by ste mohli mat jeho nadbytok. Teraz v letnom obdobi by som ho ani neuzivala, je to zbytocne nakolko ho telo ziskava v letnych mesiacoch zo slnka.
magnezium je v poriadku tiez, ale len ak nemate nejake arytmie alebo poruchy obliciek.