Ahoj, volám sa Dano a mám 17. SOm gay ale neviem ako to mám povedať máme. Prosím pomôžte mi.
Som gay
Ty tuším hľadáš spôsob ako jej urobiť čo najväčší šok. Rozhodne jej to povedz, keď budete len sami dvaja aby bol čas, priestor a pokoj na to, aby ste sa o tom dôverne porozprávali. O priateľovi jej určite nehovor.
No moja mama nie je veriaca a ju by nezaujímalo čo povie okolie. Rozmýšľal som že jej to poviem tak že jej predstavím môjho priateľa ale najhoršie je že som sa zamiloval do nesprávneho. Do môjho učiteľa zo strednej.
Ja som dievca a keby si najdem CHALANA tak by ma za to rodicia zabili (tiez mam 17) talze proste im to nehovor :) ked sa osamostatnis raz s nim odides
To, že je syn gay, najťažšie znášajú takí rodičia, ktorým až priveľmi záleží na mienke ľudí, na povesti ich rodiny, na tom, čo si myslí okolie, a podobne. A potom ešte veľmi silno veriaci to tiež ťažko znášajú. Ty už sám najlepšie vieš, či tvoji rodičia patria do niektorej z týchto kategórií. Keď áno, tak potom to bude pre teba tvrdý oriešok. ...Čo urobiť? Zdôveriť sa, že máš takúto orientáciu a zároveň hneď nato rodičov ubezpečiť, že to nikomu nepovieš, že si to necháš pre seba a navrhneš, že by bolo najlepšie ututlať to v rodine, že to len im (rodičom) si to povedal a inému nikomu to už nepovieš, pričom im si to povedal iba preto, lebo pokladáš za správne pripraviť ich na to, aby od teba manželstvo so ženou a vnúčatá nečakali a oznámiť dôvod, prečo to tak bude. Potom ich ešte raz sveto-svete ubezpečíš, že budeš mlčať ako hrob a nepovieš o tom pred ostatnými ľuďmi. Tá myšlienka ich upokojí. Že sa to nedozvie okolie. Keď sú veriaci, tak im môžeš povedať, že sa budeš modliť, aby si sa nedostal do pokušenia a do hriechu a poprosiť ich, nech sa za teba tiež pomodlia. A o priateľovi radšej nehovor. Alebo povieš oveľa neskôr, o pár rokov možno.
.....už dávno bolo dokázané, že homosexualita sa dedí. Je teda pravdepodobné, že jeden z tvojich rodičov je tiež taký, ale to pred svetom tají a vhupol do hetero manželstva, čo bolo za bývalého režimu celkom bežné. Ten z nich, ktorý to je, bude mať pre teba určite pochopenie, lebo sám si dosť vytrpel kvôli tomu. Ale mohol si to zdediť aj napríklad aj po strýkovi, po dávnejších predkoch...
Pocuvaj nic nerob si mlady a nemusis zatial infomovat ze si gay.. Ja mam 21 a tiez som gay a nikdy som.nemal priatela ani ho mat nebudem, budem sam a viem to uz davno.. A nikto ani len netusi ze som gay... Ani im to nemienim povedat. Mozno sa na to pride a mozno budem tajit cely zivot.
Nepovedz jej to zstial, proste mas kamosa
Mama by to asi zobrala ako tvoj resp vas kriz. Ked ale vyjdes s tym, ze chces zit s priatelom - a zrejme hlavne toto jej chces povedat - tak to bude niest tazko.
Asi hej to nepoviem a utečiem z domova k priateľovi
Ale ako to mám povedať?
Ale ako to mám povedať?