Bolesť členku pri behu

Príspevok v téme: Bolesť členku pri behu
veroniiii

Behám len 5 týždňov, no posledný týždeň ma bolí vonkajšia časť členku. Bolesť trvá celý deň, ale keď začnem behať, dá sa to vydržať a potom v priebehu behu je to ok. No ozajstný problém nastáva po behu, keď si dám hoc na minútu oddych. Vtedy sa skoro ani postaviť neviem a opuchne to. Natieram si na to Voltaren, ale ten mi to nevylieči, len stlmí bolesť. Tiež si často členok ľadujem. Čo si o tom myslíte? Máte s týmto bežeckým zranením skúsenosti? Mala by som ísť k doktorovi alebo to prečkať?

veroniii

cogito: áno, behám na asfalte, tak to bude asi tým. A k tomu behám v barefootkach, na ktoré si treba zvyknúť. Ale striedam ich s normálnymi odpruženými teniskami, tak som si myslela, že to nebude taký skok, ale asi predsa len je. :/
runner: aha, no dobre, nebudem to siliť. A napr. bicyklovanie je vhodné ako dočasná náhrada? Tam sa tie svaly veľmi nezapoja, či?
každopádne, ďakujem za rady. :)

cogito

Dobrý deň,

betónový a asfaltový povrch je zaťažujúci na členok a ešte keď nemáte správnu obuv, tak môže byť problém aj v tomto. Ak došlo k nejakému natiahnutiu šľachy alebo podvrtnutiu členka, tak je to potrebné preliečiť.

runner

hoci sa to zda malicherne, urcite oddych! nebehat aspon 2 tyzdne. zial vyzera to tak ze si to prehnala, tvoje telo ti dalo odpoved. mozno sa necitis unavena, svaly su ok, dychas bez problemov ale proste clenky si este nezvykli. daj tomu cas, je to sice blbe, ked si asi teraz namotivovana, ale urobis dobre. lebo ak to prezenies, budes mat zapal, tak sa rozluc aj na niekolko mesiacov s behom! a este zdoraznim, ak po 2 tyzdnoch skusis behat, tak pomalsie a viacej vklude, viacej volna/aktivneho oddychu(napr> beh, plavanie, dlhe prechadzky, ...) medzi treningami. Ak zistit ze bolest pokracuje, tak navstiv lekara hned a vysvetli mu to. Len pre istotu. vela stastia pri behu :) a pekne zazitky, nie je sa kam ponahlat, je leto tak si to vonku proste uzivat.