Povlak na jayzku

Príspevok v téme: Povlak na jayzku
ds20;)

Dobrý deň,

obraciam sa na Vás s otázkou, resp. so svojim, už dlhšie trvajúcim problémom.

Trápim sa už dlhšou dobou s povlakom na jazyku, je biely, to by síce nevadilo, ale, nejde sa toho vôbec zbaviť.

Pár prípadov :

- umývanie zubov, zubná pasta, napr. "Signal" ostane hrubá vrstva povlaku na jazyku a či už vyplachovaním vodou, nejde to dole, až po čase
- jogurt, mliečne výrobky, podobná schéma :(
- aj po iných jedlách to ostáva, vždy ostane hrubo sfarbený tou farbou, čo som aktuálne zjedla

Iné tráviace ťažkosti nepociťujem, jesť mi chutí, zápach z úst nemám, užívam aj probiotiká. (tie poškodiť nemôžu)
Možno obmedziť sladké?

Skúšala som rôzne čaje, zelený, či "LaPacho", ale, nič, bez zmien.

Keď som na to poukázala u lekárky, povedala, že to nie je nič, čomu by pripisovala akúsi vážnosť.
No, vypísala mi lístok na gastroenterológiu. (asi sa veru objednám)

Užívam lieky .. mohlo by sa to spájať napr. aj s tým?

Neviem, každopádne, zaujímali by ma názory, či mal niekto podobnú skúsenosť?
Je to pre mňa veľmi nepríjemná situácia .. a .. pretrváva na môj vkus už veľmi dlho.

Moja zubárka si to tiež všimla, povedala, že užívať ústnu vodu, ale, nie "Listerine", odporúčala mi inú .. na stomato-chirurgii mi zase odporúčali vyplachovanie úst sódou bikarbónou a dostala som jednu vodičku, ktorou si ten jazyk potierať, vtedy vyzerá trošku lepšie. ;)

timothea303

Ahoj, ja som sa tiež dlhú dobu trápila s bielym (niekedy až žltým) povlakom na jazyku,a výraznými prasklinami, nič mi nepomáhalo ani čistenie jazyka až som si v lekárni kúpila Florsalmin sprej, môžeš to použiť aj na afty,je to proti zápachu z úst no mne to pomohlo striekanim na jazyk :) stojí to asi 2-3 eurá a na jazyk si to striekaj aj 5x denne, podľa potreby, mne ten povlak zmizol tak za 5 dní, dúfam že pomôže, nie každý sme rovnaký :)

syndiluca

Mna by zaujimalo, ake lieky uzivas. Mnozstvo liekov sposobuje sfarbenie jazyka, ustnej dutiny alebo inych sliznic.

aloveu

Trochu bieleho povlaku na jazyku mám aj ja, ale tak zase ja jem veľa jogurtov a pijem mlieko. V poslednom čase sa síce tak nestravujem, ale vtedy, keď áno, tak ten povlak mám. A nevadí mi to. Vôbec som sa o to nezaujímal.
Čo Ti inak na tom vadí? Pokiaľ nemáš jazyk úplne biely, tak myslím, že to nevadí :) Však aj doktorka Ti povedala, že to je nič. Má to určite každý, kto sa mliečne stravuje.
No ale tiež záleží na tom, aký je ten povlak výrazný, vlastne je to sfarbenie, ktoré ostáva po jedení.
Ten, kto je veľa zeleného, ten má jazyk zelený. Len to nie je až tak vidieť, ako u tej bielej farby :)