Psychický alebo fyzický problém?

Príspevok v téme: Psychický alebo fyzický problém?
ToNerieš

Ahojte..Budem rada ak mi napíšete rady alebo skúsenosti ak si niekto prešiel niečím podobným ako ja .....takže pred rokom som zažila niečo ako úplny kolaps organizmu, kedy ma telo prestalo poslúchať a hlavne rozum ...už dlhšie môj životný štýl nestál za nič, mala som trápenie kôli láske, fyzicky namáhavu prácu, jedla som minimálne, zato som veľa fajčila a energeťáky pila namiesto vody, denne som spala asi tak 3 hodiny a často som pila alkohol a nato aj hulila ...A potom nastal boom..bolo to asi po 3 dňovej párty kedy som po opici šla do obchodu, a tam mi prišlo hrozne moc divne ...divne v tom zmysle, že som chytila mega stres, akoby som bola v nebezpečí, začala som sa triasť, srdce mi búšilo, zo mňa sa lial pot..s istotou môžem povedať, že to bol asi najstresujúcejší zážitok v mojom živote ..stres ako pred smrťou ...a hlavne to nebol chvilkový stres ...neprešlo to, ostala som ako keby v pernamentnom panickom záchvate ,bála som sa, cítila som napätie , uzkosti, trasenie, neistot, zufalosť, zmätenosť, depersonalizáciu, derealizáciu...začala som sa báť vychádzať medzi ľudi ( nahovorila som si, že mam socialnu fobiu), robilo mi problém čo i len pokecať s mamou...z toho strašneho stresu mi začalo prepínať..mala som pocit, že nemôžem hybať rukami, že sa zbláznim, že zošaliem, že sa nebudem vedieť ovladať ..proste totálne psycho ...skončila som doma zavretá medzi 4 stenami na tabletkach ktoré nezaberali ...no už sa tu moc rozpisujem takže k podstate môjho problému ...takto som trávila doma asi 6 mesiacov ..a nevedela čo so sebou až do chvíle čo ma nevyhodili z domu...takže som musela odísť preč..odišla som za prácou preč ...zmenila som stravu, začala jesť vitamíny, zmenila myšlienky, prestala fajčiť, piť,brať lieky, začala cvičiť...musím povedať, že moje problemy odišli asi tak zo 70% ...chodím do spoločnosti, spoznávam sa s novými ludmi, zmenila som prácu, som ďaleko viac otvorená a spokojná ako keď sa u mňa toto všetko objavilo, zistila som, že zbožnujem ľudí, že sa rada vykecávam a chcem spoločnosť....Aj keď mám z niečoho strach tak to urobím, prekonám a stres opadne ...lenže pocitujem občas taký tlak v hlave a závraty ... také zahmlievanie pred očami, no proste akoby som Vám to opísala ...že Vám príde nepríjemne akoby ste pomaly stracali vedomie, vaše vnímanie sa dosť obmedzí a vnímate len ten tlak v hlave ...chcete sa toho zbaviť lenže kurva neviete ako ..a nemávam to len pri stresových situáciach ale aj keď napriklad sedím v klude na postely a píšem tento príspevok ...začínam si uvedomovať, že môžno mam problemy s nervovymi zakončeniami keĎ sa mi aj stalo to predtým...že som si jednoducho zničila telo tým kofeinom a nikotínom ...čo myslíte ? ...Neviete čo nato pomáha ..okrem tabletiek ? tie nikdy nebudem prijimať ...ďakujem ...

dalmatinec

Ahoj,

klud. Ver mi, ze aj ja som si tym presla, trvalo to cca rok, kym sa to znormalizovalo. Mozno sem tam budes mat este v zivote take stavy, ale ono sa to coskoro utrasie na normalnu hladinu, uz to, co si doteraz zvladla je super!
Ono su to aj tie nikotinovo huliace alkoholove kombinacie, ale mas to v zasade asi aj v sebe, vela stresu... ja som sa trapila pre istu vaznu vec, do toho som si raz zahulila a zrazu panika... a odvtedy sa to tahalo., Prvy mesiac som mala pocit, ze z rtoho nikdy nevyleziem. Teraz preslo cca pol roka a je to v pohode, sem tam to este pride, ale uz sa blizim k normalu. Hlavne, aby pri tebe niekto bol, ked treba. Ja som mala kamaratov, ktori ma prefackali a povedali ze som sa nezblaznila, ale ze to fakt prejde, Telesne prejavy som mala ako pri skleroze, nadore, atd.. a nic sa nezistilo, som zdrava ako rybka. len mi sibe :D drz sa!

ToNerieš

Filip TT
ďakujem :) bola to naozaj poriadna zmena...Sú to iba 2 mesiace od toho ako som zmenila štýl ...asi by som chcela všetko moc rýchlo ..tak diki za radu ..vôbec ma nenapadlo,dať tomu čas :D a s tým hulením ja som bola iba občasný hulič..no tiež som to vedela prehnať ..a nikdy mi to nerobilo dobré stavy ...

Filip TT

To si spravila pekný obrat vo svojom živote. Rešpekt. Asi potrebuje tvoje telo viac času. Mám kolegu ktorý hulil pred rokmi a ešte teraz má niekedy stavy, že sa mu pred očami vlní svet.