Ahoj :) študujem madicínu ale chodievam k psychologičke - tá ma odporučila k psychiatrovi - kvoli uzkostiam a depke, ktoru mám z toho, že som mala veľmi ťažkú rodinnú situáciu a prešla som si šikanou. Myslíte,že mi to môže až tak poškodiť záznamy, resp. spôsobiť problémy na škole?
Medicína
Ďakujem za reakcie, chcela by som ale vedieť či po skončení školy su nejake zdravotne vyšetrenia spôsobilosti? Máte niekto nejaké skúsenosti s tým? Bojím sa tých liekov, nemusím ich mať celý život ale asi iba na teraz.
Priveľmi ťa trápi, že máš vynikajúcu pamäť a rada by si si ju nechala nezvratne poškodiť ťažkými psychiatrickými liekmi? Byť na tvojom mieste, nikdy by som k žiadnemu psychiatrovi nešla. Predpokladám, že keď ťa doma niekto šikanoval, už je to viac-menej minulosť, nakoľko asi bývaš na intráku, teda preč z domu. A v minulosti sa rýpať netreba. Čo bolo, bolo a už nebude, lebo ty si po skončení školy a nájdení si práce ľahko zaplatíš podnájom, kde budeš mať svätý pokoj. Ber to tak, že tá psychiatrička môže byť dobrou známou tej psychologičky a poprosila ju, aby jej tam nahnala pacientov. Psychiatrom ide len o to, aby predpisovali čo najväčšie množstvo liekov (vysoké finanené odmeny za predpis) a nepočula som ja veru ešte o tom, že by niektorý psychiater lieky vysadil a liečbu ukončil. To sa nikdy nestane. Kedˇ sa tam raz dostaneš, odtiaľ už niet cesty späť, to si pamätaj a sú dokonca krajiny, aj vyspelé, kde psychiatri odbermi krvi kontrolujú pacientov, či tie lieky berú. Slovák si ich môže aspoň vysadiť svojvoľne sám, kedˇ ich nechce. Ale nie všade je toto možné.
.....Existuje žena, ktorej nikdy nenarástli prsia a v mala v živote obdobia, kedy bola pevne rozhodnutá pre plastiku a že pôjde na to cez psychiatrické hospitalizácie, aby ju to vyšlo lacnejšie :). Bola teda na psychiatrii ako simulantka, klamala lekárov, že počuje hlasy, vysmievajú sa jej, že je škaredá... Samozrejme je úplne normálna a žiadne hlasy nikdy nepočula. Tá žena si to ale neskôr rozmyslela a rozhodla sa, že na plastiku nepôjde a zostane taká, aká je, lebo sa operácie bojí. Primárka oddelenia jej povedala, že najneskôr do dvoch rokov od poslednej hospitalizácie jej liečbu ukončí. Tá baba sa tam lieči už osem rokov a psychiatra má mladého, absolútne neschopného rozumnej diskusie, ktorý pozná len vyhrážky a zastrašovanie aj napriek tomu, že na každej kontrole dostáva okolo 80 € do vačku. Liečbu ukončiť nechce, dokonca jej na poslednej kontrole dal podpísať papier, podľa ktorého ide záznam do poisťovne. Tá baba sa tešila, že ako samoplatca, nakoľko je v zahraničí, nemusí aspoň systém informovať o svojej "chorobe", ale prerátala sa. A akoby to nestačilo, jedna stará intrigánka, kamarátka primárky oddelenia, pravidelne vyvoláva primárke, intriguje, že tá baba je šibnurá a nech jej nikdy neukončí liečbu a nevysadí lieky, a podobne... Tá baba o zmene lekára doposiaľ neuvažovala, lebo si myslela, že aj tak sú všetci rovnakí. A k primárke chodiť nemôže, lebo tam by musela na termín čakať hádam aj tri dni, čo si ona z časového hľadiska nemôže dovoliť. Cecky by ju boli vyšli 3000 €, no takto chodí každý asi tretí mesiac na kontroly a to ju vyjde 200 € cesta na Slovensko, plus 10 € za kontrolu, plus 10 € za lieky, ktoré neberie, ale ona mu tam nechá vždy 100 €, z čoho on má 80 do vačku, takže suma summárum, 300 € za každú kontrolu. Ona mu aj rôznymi nepriamymi náznakmi dávala najavo, že tam bola iba ako simulantka, ale on sa tváril, že neočul, alebo že prepočul... a neustále jej zdôrazňuje, aká je ona chorá a ako jej on nemôže liečbu ukončiť. Simulantke. Tak si zrátaj, že za 8 rokov liečby kedˇ každý tretí mesiac vysolí 300 €, že koľko ju to už vyšlo? Však za to už sa mohli uskutočniť operácie najmenej tri. A on len čaká ako hladný sup, že ona prestane pracovať v zahraničí a vráti sa na Slovensko, aby mohol cecať od poisťovne za ňu. Na každej kontrole jej zdôrazňuje, ako práca v zahraničí jej psychike škodí :) :) :) :) Rodičia jej nadávajú, kam dáva tie peniaze a prečo nevie šetriť... Keby sa liečila v krajine, kde žije, tam by ju odbermi krvi kontrolovali, či tie lieky berie, preto to rieši takto :) Teraz po toľkýchto rokoch konečne začala uvažovať o zmene lekára, lebo ju napadlo, že horšieho už asi mať nebude, už len lepšieho:) :) :)
NIe. Vas zdravotny stav je Vasa sukromna zalezitost. Kym Vam to nebude ovplyvnovat vysledky, nikoho to nebude zaujimat.
Takze vela zdravia a drzim palce.