Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Soja a priberanie

Príspevok v téme: Soja a priberanie
claire1

Môže za moje nechcené priberanie sója a výrobky z nej?
Zhruba 2 týždne pijem každý deň sójový nápoj v prášku, občas sójové mlieko..
Okrem toho sa stravujem pomerne zdravo ale priberám. Už mi je zle zo seba.. Asi mesiac užívam aj sójový lecitín z lekárne na prečistenie ciev. A asi 2 mesiace som nemala menštrúciu. Čo sa to deje? Tehotna niesom...

Mykie

Vymen to za mandlove alebo kokosove mlieka. Tiez su bez cukru, lepsie chutia a ani po 2 mesiacoch s nimi nemam problem. Tiez som mliecne vyrobky chcela zo stravy vynechat a zatial nemam ziadne problemy. A druhy problemmoze byt, ze mas velmi male porcie a tvoje telo si to vsetko uklada. Pohyb nejaky mas?

0anna0

Sója v takom množste ti pravdepodobne spomalila funkciu štítnej žlazy. Spomalená štítna žlaza môže za priberanie. Ja sóju nepodporujem a ani nekonzumujem. Niekde som čítala že ak by človek len jeden mesiac konzumoval pravidelne sóju, tak automaticky sa mu spomaľuje štítna žlaza... Takže podľa mňa si si pekne zavarila tou sójou.

celebrita facebooková

Najlepšia aj tak vždy bude len pestrá a vyvážená strava, že z každého rožku trošku, plus vynechať to, čo spôsobuje intoleranciu, plus kto chce schudnúť, obmedziť mastné a sladké a pridať pohyb a čo sa športu týka, ideálne beh a streľbu na bojové plemená :), nech tam na nás nezúria, nevyštekujú a neceria zubiská... že to ešte nikto nezakázal tým psíčkarom, s takými hovädami na hrádzu medzi športovcov chodiť??? :):):) Už som mala kvôli nim aj obdobie, kedy som doma zatvorená v izbe trénovala beh na mieste :)

claire1

Jem aj pečivo občas ale snažím sa jesť viac ovocia a zeleniny. Chcem schudnúť lebo som dosť pribrala . Nahradila som mlieko a blbosti sójovým. A sója mi zrejme ešte pohoršila. Prečítala som si o nej na googli a zrejme vďaka nej sa mi spomalila štítna žlaza . Myslíte že kelpom to dám do poriadku a aj schudnem? Sóje sa už radšej nikdy nedotknem. Hambím sa ísť aj niekam do spoločnosti..tie kila navyše dosť vidno .

0vecka

Claire... asi by si mala nejake karbohydraty do seba dostat... ta strava vyzera ako kebysi chcela silou-mocou schudnut....

celebrita facebooková

Vynechanie menštruácie býva spravidla problém, ktorý sa vyskytne po rapídnom schudnutí, nie po pribratí. Sója obsahuje vraj fytoestrogény a kto vie, či práve tie nenarobili šarapatu, čo sa tej menštruácie týka? Ale to je len domnienka. Treba si to radšej vydiskutovať s lekárom. Sója patrí medzi potraviny, ktoré najčastejšie spôsobujú intoleranciu a čo spôsobuje intoleranciu, to často spôsobuje aj priberanie. To znamená, daná potravina na tvoje telo pôsobí ako jed, nemáš enzým, ktorý by ju spracoval, prejaví sa to hnačkami, nafúknutým bruchom, smradľavými prdmi -> u toho, kto má intoleranicu. U iného nie. Takže kedˇ sa ti po konzumácie sóje objavujú takéto brušné problémy, tak by si sóju nemala jesť vôbec. Práve sója, mlieko a ovocie sú v tomto smere TOP. Ale toto si už musíš odsledovať sama, či na sóju nereaguješ takto. Alebo na mlieko a ovocie, prípadne na niečo iné. Keby náhodou áno, tak vinníka zo stravy odstrániť a hnedˇ sa ti bude lepšie žiť :) :) :) Ja som mala tiež kedysi problém, keď som jedla sóju, no uprednosťňovala som sójové plátky a kocky na rôzne spôsoby, že som si sama varila. Div, že mi črevá neroztrhlo, sa čudujem, že som to do seba tlačila. Potom neskôr som vyskúšala recept bez sóje, pri ktorom sa kocky kuracieho mäsa jedia s ryžou a zvláštnou omáčkou, ktorá sa robí zo sójovej omáčky, cukru a octu a zázvoru, chutilo to výborne, ale takmer mi črevá roztrhlo. Vtedy mi akosi došlo, že nie sója je to, čo mi robí problém, ale sójová omáčka, lebo ja som tie svoje sójové recepty varila vždy iba s ňou. Tak som skúsila bez nej a po problémoch ani stopy. Pravdepodobne mi ublížila nejaká konzervačná látka v nej, nejaká jej zložka... Odvtedy sa sójovej omáčke vyhýbam, ako sa len dá, ale sóju si v pohodičke doprajem, ale len zriedkavo a s mierou.

claire1

Jem normalne všetko relatívne v normalnom množstve. Akurát som do včera každý deň pila minimálne pol litra toho sojového nápoja alebo mlieka. Často to bolo aj liter. Od dnes skúsim úplne sa vzdať sóje. Môj jedálniček vyzéra asi tak: R: smoothie
D:nejaké ovocie
O: zeleninový šalát s mäsom
V: šalát alebo niečo mliečne
medzitým popíjam to mlieko alebo nápoj a vodu

0vecka

claire1 toto stravovanie nevyzera moc zdravo... nevim kolko tej soje denne zjes ale ak su to normalne mnozstva tak imho to z tej soje nemas...

mam56

Ja som kdesi čítal, že sója obsahuje nejakú látku. Ak to budeš do seba dávať každý deň, tak sa tvoj organizmus tou látkou nasýti a môžeš mať problém, čo asi aj máš.
Treba mať pestrú stravu a nie do seba každý deň džgať sóju.
Najlepšie je sa na to opýtať lekára alebo si nájdi na nete, aké látky obsahuje sója.
Ak nemáš menštruáciu, tak to môže znamenať aj to, že nemáš dostatok všetkých látok v tele, čiže to ani nemusí súvisieť s pravidelnou konzumáciou sóje.