Možnosti hladovky

Príspevok v téme: Možnosti hladovky
Pistacia

Zdravim,

na zaklade skusenosti mojho znameho a jeho odporucani sa chcem pokusit o kratkodobe drzanie hladovky, zatial iba na par dni, neskor aj na dlhsie. Som studentka VS, momentalne pocas leta pracujem. Bude to pre mna dost sebazaprenie, kedze som dost velky jedak :D ale presne o tento typ sebakontroly mi ide. Vyska 165cm, vaha cca 55kg, som priemernej az stihlejsej postavy, v ziadnom pripade nejdem hladovat kvoli chudnutiu. Som pomerne silny alergik a v obdobi jar-leto beriem lieky na potlacanie prejavov silnej sennej nadchy a alergie na viacere travy a byliny. Okrem toho mam diagnostikovanu histaminovu intoleranciu a tym padom sa snazim podla moznosti vyhybat niektorym druhom potravin. Beriem dlhodobo aj hormonalnu antikoncepciu, ktoru pocas hladovky neplanujem vysadit. Neviem ale, ci tieto tabletky nebudu sposobovat cistiacemu sa traviacemu traktu problemy. Necvicim velmi intenzivne, nechodim do posilky, iba raz za cas zabehat, domaci strecing a obcas nejaki ti tibetania z jogy. Znamy, ktory mi hladovku odporuca, sa pomocou nej zbavil silnych alergii podobnych mojim a odkedy praktizuje hladovky, nepotrebuje brat lieky. Samozrejme sa celkovo citi zdravsie. Ja by som hladovkou tiez rada minimalizovala alergicke prejavy a taktiez histaminovu intoleranciu a caste traviace problemy. Citala som, ze tato "choroba" moze pomocou vysadenia stravy a vycistenia tela aj vymiznut. Co si o tom myslite?

Dakujem za vsetky reakcie ;)

parisss

ahoj, podla mna je hladovka uzitocna, tak do 3 dni sa da zvladnut. sama som ju drzala kazdyy vikend od piatku poobede do nedele vecer, este ani v pondelok do 12:00 som nic nejedla, len pila cistu vodu .. bolo to zvladnutelne. samozrejme ale pocas hladovky som bola doma a takmer ziadnu fyzicku aktivitu som nemala, obcas v sobotu prechadzka do lesa so psom. prestala som drzat vikendovu hladovku , ale dalsi vikend si ju spravim kedze mi chyba tak trosku, no tentoraz to bude len ciastocna, budem pit len vodu a 3krat smoothie so spenatu, bananu a jablka... uvidim ci to bude stat zato. avsak ak to chces robit kvoli chudnutiu tak to nestoji zato. je leto, teraz sa celkom hladovky hodia

pomocnica

Pistacia- No, hladovky nie sú dobré, ale keď chceš aby ti to pomohlo v tom tak vyskúšať to ťa asi nemôžem odradiť, aj keď pochybujem o tom aké účinné to môže byť, keďže by si aj možno prestala mať alergie ale by si schudla a pripravila telo o živiny! Raz vyskúšať môžeš ale dlhodobo určite NIE! Tvoj známy sa môže cítiť, že sa zdravšie stravuje, lebo veď alergie nemá a určite aj schudol, ale jeho telo to určite neberie až ako taký zdravý životný štýl, keďže niektoré určite vitamíny telu chýbajú! Ber do úvahy, že budeš mať aj menej energie pri cvičení. Ale určite to nepraktizuj dlho!!!!!!!! lebo si môžeš ublížiť!
No držím prsty pri zbavení alergii... ale mohla by si ešte prevetrať net a možno nájdeš nejakú zdravšiu formu zbavenia alergii....:)