Ahojte. Koncim tretiu triedu, studujem na gymnaziu. Bohuzial flakala som to, mam teda na kazdom vysvedceni zopar trojak. Je nejaka sanca sa dostat na fchpt? Strasne tam chcem studovat. Mama mi vravi ze sanca nie je ziadna, ze pojdem na socialnu pracu lebo nikde inde ma nevezmu. Bojim sa ze si nesplnim svoj sen a ostanem navzdy pracovat niekde pri cemente a s furikmi :(
Ako sa dostat na fchpt ked mam trojky
Čo to máš za mamu, že ťa takto podceňuje? Však ako mňa moja, no :) Ty mamu nepočúvaj a prihlášku si podaj tam, kam chceš. Pozri, ja som mala na gympli od druhého ročníka štvorky na vysvedčeniach a najmä z matiky, lebo flákarina - maturovať som chcela z NJ a nie z M. A po dlhých rokoch od maturity som sa dostala na EU. V rámci prípravy na prijímačky som sa jeden celý mesiac učila viac-menej dosť intenzívne matiku, ktorú som v čase chodenia na g. vôbec nevedela :) Do nemčiny som len trochu nakukla a z Ekonómie som si tenučkú knižku prečítala za jeden večer pred prijímačkami. Žiadne súkromné doučko, nič. Splnila som podmienky na požadovaný počet bodov a prijali ma. Síce som školu nedokončila pre finančné problémy a uprednostnila som poflakovanie sa po Rakúsku, lebo sa mi zapáčili peniaze... Ale fakt je, že zobrať ma zobrali a kebyže chcem, vezmú ma tam znovu... ale už nechcem. Keby som chytila zlatú rybku a tá by sa ma opýtala, či si želám vysokú školu alebo rakúske občianstvo, tak beriem občianstvo :) A viem, že raz ho dostanem. Nech si mama hovorí, čo chce :) Ja mám svoj cieľ a ty máš svoj. Tak sa ho nevzdaj, bojuj o jeho dosiahnutie a dosiahneš ho! Uč sa chémiu a to, čo potrebuješ na prijímačky a ver, že ťa tam vezmú!
Vdaka, ja viem, ale ci je sanca ci sa vmestim do poctu prijatych?
Na fchpt beru bez prijímačiek. Ale treba makať, ucenie cely semester priebezne, 100%ná dochádzka. Skola vacsinou od 7ej do 19ej.....