Alergická reakcia kože

Príspevok v téme: Alergická reakcia kože
mimka.j

Už tretí týždeň sa mi vysypáva koža pupencami. Vyzerá to ak keby som bola doštípaná od niečoho. Mám to skoro na každej časti tela a vždy pribúdajú nové pupence. Pred týždňom mi obvodná doktorka predpísala antihistamikum cezera a kázala potierať pupence fenistilom, prípadne tekutým púdrom. Samozrejme nič z toho mi nepomohlo. Neskutočne to svrbí, už kvôli tomu nemôžem ani spávať. Poraďte niečo na to prosím. Neviem z čoho to môže byť :-(

Kýčera

Tvoju reakciu som zbadala až dnes a dúfam, že si, ste v poriadku?! Potom si prišla na to, že tento stav vám spôsobil sused. Mala by si to s ním riešiť! Spôsobila to chemikália obsiahnutá v postreku, kt. sa dostala aj na vaše jahody! Nekonzumovať ich a ani nič iné, čo mohol daný postrek zasiahnuť. To sa umyť nedá, chemikália vsiakla dovnútra. A môže spôsobiť aj oveľa horšie príznaky ako ste mali. Ak prestanete s ich konzumáciou, tak príznaky po 48 hod. vymiznú. Treba to ale čo najrýchlejšie dostať z tela von.

mimka.j

@Kýčera Antihistamiká som brala len 4 dni, nepomáhali, tak som hneď prestala užívať. Už sa vyhádzal aj manžel, dcérka trošku a môj otec dosť. My sme jedli spoločne iba jahody z našej záhrady, aj boli umyté, ale zrejme nepomohlo, sused nám ich postriekal s chémiou, ktorou si postrekuje trávnik, aby nemal ani jednu púpavu na tráve. Neviem čo to presne je, ale podochlo mu 12 sliepok. Ja som obstála najhoršie, lebo stále sa mi vyhadzujú nové pupence. Zajtra idem ku doktorke zas. A ďakujem veľmi pekne za rady :-)

Kýčera

Odporúčam Ti už neužívať antihistaminiká, kt. si dostala. Ochladzuj sa, sprchuj v studenej vode, detoxikuj, čistí pečeň a začni pátrať, čo spustilo u Teba alergickú reakciu. Nasaď si Calcium. Berieš nejaké lieky, doplnky stravy, zmenila si kozmetiku, zjedla niečo neobvykle...?
Ak je tá reakcia silná, mala by si ísť na pohotovosť. Lekár posúdi a v prípade nutnosti Ti pichnú injekciu.
Vyšetreniu u alergiológa, dermatológa sa nevyhneš.