Dobrý deň.Prosím vás,potrebujem poradiť.
Kamarátka je rozvedená,jedno dieťa(12 ročné),otec 4 roky nejavil žiadny záujem,teraz si spomenul,že by chcel dcéru navštíviť a zobrať si ju na pár hodín,ale....hneď ako to mamička dcére povedala,že by ju chel otec zobrať niekam von,tak dostala histerický záchvat,že ona ho nechce vidieť a ani s ním niekam ísť?..Ako postupovať?Ďakujem
Návštevy dieťaťa po rozvode
Messje ak odisiel ked mala 8 rokov tak si ho velmi dobre pameta... to znamena ze sa kludne mohol vyvynut odpor voci nemu navyse ak sa tvari ze ich nevidi pri nahodnom stretnuti mi to pride ako dostatocny dovod
Hviezda
Ja ta nesudim
Ja som poradila.Ako by som to urobila ja.A neverim,ze 12 rocne dieta si vybuduje za 4 roky nevidenia otca az taku nenavist,ze dostane hystericky zachvat.Dieta to moze brat jedine ze ma ist von s niekym koho nepozna,nepamata si,ale je to zase na matke aby mu to vysvetlila.Len na nej.
To ze neplati alimenty pravidelne je jedna vec.To je ale zas len medzi matkou a otcom.Pokial je sudom urcene ze sa otec moze s dietatom stretavat,alimenty s tymto nemaju nic.
Prepáčte,ale ak ste zakompexovaný človek,tak radšej nereagujte,nevidite do jadra,tak sa radšej zdržte komentára a nesúďte..Ak nechceš poradiť,tak radšej nepíš nič.Ďakujem
Tlieskam matke tej dievčiny a zároveň gratulujem, že šíri nenávisť do okolia. nespracovala rozvod s manželom a všetko to, čoho sa chcela zbaviť preniesla na dcéru. prečo by inak dieťa, ktoré nemá otca po ňom netúžilo ale naopak ho vidieť nechce???
Jasné, že je to chyba matky ale tu pomôže asi najskôr len odborník. Dieťa si musí vybrať či chce byť s otcom, aj ke´d na chvíľku. No podľa návodov, ktoré jej vštepovala matka má nenávisť a odpor voči otcovi hlboko zafixovaný a len tak sa to nedá napraviť....
je to predsa len 12 rokov nespracovanej traumy matky!!!
Keby dcéra súhlasila,tak by to vobec neriešila...
To už neviem,ale ona mu nikdy nebránila,aby sa stretávali...ju skor trápi to,že dcéra takto reagovala...a vie,že zakázať mu to nemože...len sa bojí,aby ju nebral nasilu..
hviezda01 inak ako urcil stretavanie sa s dietatom sud??
Messje -neviem,prečo by to bola chyba matky...a pokial viem,tak na neho matka nikdy nič zlé nehovorila.Prosto sa s ním dcéra nechce stretnúť...naposledy,keď sa stretli,tak akonáhle ich uvidel,otočil sa išiel preč,jednocucho sa robil,že ich nevidí...A teraz si zrazu na nich spomenul?Alimenty platí podla toho ako má peniaze,teda nie pravdidelne...Ja som chcel radu,nie výčitky,že je to chyba matky..ona len nevie,ako reagovať,keď videla dcerinu reakciu...
Messje len vis ak tie 4 roky ani neplatil vyzivne tak je to fakt taka drzost sa teraz objavit... ked videla dcera otca naposledy mala 8 rokov ak jej matka nehovorila ziadne zle veci o otcovi tak si myslim ze uz ma dost rozumu aby vedela ci sa s nim chce stykat alebo nie...
To ako dcera reagovala je urcite chyba matky.
Musi jej vysvetlit ze otec ju chce vidiet len na chvilku a zase sa vrati domov.V pripade ze dieta bude reagovat zle aj pri preberani otcom,nech sa s nim dohodne,ze ide s nimi a potom dcere povie,ze si urobi zatial nakup a ze nech ostane chvilku s otcom sama.Mala by im dat sancu.Pokial to nie je tyran,ktory dietatu ublizoval,nemoze mu zakazat styk s dcerou.Ani po 4 rokoch.
A kamaratke vysvetli,nech neventiluje svoje problemi s ex manzelom cez dieta.Len tym tomu dietatu ublizuje.