Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

babka mi stále nadáva do ku.iev

Príspevok v téme: babka mi stále nadáva do ku.iev
tendinos555

v rodine máme 83-ročnú babku po porážke, ktorú sme si zobrali domov, že ju doopatrujeme. Ona má dve deti - moju mamu a syna-môjho krstného. Babka je agresívna, náladová, keď sa pohádame alebo keď jej niekto nevyhovie po vôli, len to čo ona chce, pľuje na mňa, zdvíha na mňa palicu, dnes mi vynadala do kuriev a do píč, vraj som škaredá nosatá škrata a patrím do Pezinka na Cajlu...ja mám už aj bez toho dosť problémov, mám 34 rokov a od 12r. sa liečim na veľmi ťažkú anorexiu, a teraz už 4 roky, odkedy je babka u nás, nemôžem poriadne spávať a som z toho nervózna, znova mi nechutí jesť a teraz nejem skoro nič od nervov, ale mama si to nevšíma, ona vidí len babku a nevadí jej že ja sa trápim a znova strácam váhu...len aby bolo všetko tak, ako to chce babka...pritom dohoda bola taká, že si ju budeme striedať, teda napr. rok bude u nás a rok u svojho syna...lenže ten, potom čo videl aká jeho matka je a aké nám robí peklo doma, zmenil názor a už ju doma nechce...býva v susednej dedine, tri km od nás a príde ju pozrieť tak 1-2x do roka...mama je úplne zaslepená, nechce dať babku do domova dôchodcov aj keď vidí ako nám ničí život...ja by som najradšej odišla z domu preč, ale naozaj nemám kam, iba ak doslova pod most....zostala som navyše na ID,ale snažím sa, študujem, aby som potom mohla zarábať a odísť preč z domu, no ešte ma čaká rok školy a ja sa v takej atmosfére proste nedokážem sústrediť na školu, na učenie, prehĺbili sa mi depresie a beriem 7 druhov liekov.....prosím poraďte ako mamu presvedčiť a ako jej otvoriť oči, aby začala situáciu riešiť, ako ďalej...ďakujem za názory a rady...

_meno

Ahojte tendinos555

Určite robte čo ťa baví ! : )
Nemôžte zmeniť žiadneho človeka okrem Vás samej.
Možno všetci sú spokojní s tým ako to je, resp. možno práve vy jediná ste tá nespokojná a to je výborná správa, pretože môžete začať žiť práve teraz ! :D
Napríklad doma ste nespokojná, určite vyskúšajte ísť bývať niekde inde!
Prinesie to radosť aj doma, však lebo budu mať viac priestoru a zároveň aj vy budete mať viac priestoru.
(ono je to určitý druh vypočítavosti že niekto iný Vám prinesie radosť .. napríklad pomôžem tomu, pomôžem tomu, že nejaká vec nás spraví šťastím, peniaze, atd štastie neni ako pes ne reťazi ale ako orol, stále musí lietať aby lietal :_)
Závislosť je keď chceme robiť niečo čo nás nebaví, ale očakávame zlepšenie (vypočítavosť) ...
Každá nenávisť je v podstate vypočítavosť že radosť bude prichádzať od niekoho iného : )

Preto sa akoby človek začne nachádzať v 20tich, 30tich, 40tich, 50tich rokoch atd ..... pretože stale robime niečo, tlačime na pilu, aby výsledok bolo šťastie .... až jedného dňa sa vzdáme všetkých predstáv a začneme nasledovať niečo čo nás baví robiť ...

Je to niečo ako práca, robíme ju, aby sme niečo získali .... ale nerobí nás to šťastnými ... a nefunguje to, tak pridáme ... viac to nefunguje, viac pridáme .....

Je to klasické odchádzanie od prirodzenosti, je to vidina zisku = predstava.

Ale realita je len realita :_) Predstava je len myšlienka v mozgu ... môžeme sa buď cítiť dobre a cítiť že robíme čo nás baví ... alebo sa len snažíme niečo získať.

Je to klasika každý si tým prejde že nás uväzní mozog a potom sa proti nemu snažíme bojovať a to je vlastne jeho hra, na víťaza ... zatratiť všetkých aby bolo dobre .... je to mozog tak funguje, je to orgán ktorý myslí bez hraníc, v dokonalosti ....

Je to oddelenie od reality a žitie v hlave, prejde 1 den 1 rok 100 rokov, smrt a zrazu hups, pripada nam to ako sekunda...

A cely cas sme len nahanali aby dobre bolo :_)

Akurát dneska som zaujimavy citat nasiel:
We the willing, led by the unknowing, are doing the impossible for the ungrateful. We have done so much, with so little, for so long, we are now qualified to do anything, with nothing." ~ Mother Teresa ~
V preklade:
"My veriaci, vedení neznámom, robíme nemožné za nevďačnosť. My sme spravili tak veľa, s tak málom, tak dlho, že teraz sme skúsení spraviť hocičo, z ničoho" - matka tereza.

Napríklad mudre knihy budhizmu ukazuju na to, ze ked clovek nieco chce, uvazni sa ... pretoze chciet znamena zatratit pritomnost na ukor niecoho co nikdy nepride ... neda sa to porazit, da sa vzda a vtedy clovek vyhral ...

Je ti nieco na styl tiez od matky Terezy, ze dajte mi 1 halier a s pomocou bozou postavim 3 klastory .. a ludia sa jej pytali ze naco je Vam jeden halier? - spravne, pochopili ste to, nejde o to co ziskam za jeden halier, ale o to co idem robit (vytvarat).

V podstate aj vy to budete pocut nerada, ale chcete nieco ziskat .. ja neviem co to je, ale nikdy to nepride, je to len myslienka ktora musi byt tak ako vy poviete ... vykaslite sa na to co neprichadza a nefunguje to :_)

Tss aj ja by som napríklad chcel byt duchovnym alebo psychológom lebo ma to fest bavi .... ale tym nezarobim peniaze .... a dovtedy pokial budem chciet (peniaze), tak navzdy zostanem zotrocenym a robit nieco ma nebavi, aby som ziskal nieco co v skutocnosti nikdy neziskam.

V podstate robte co chcete :D :_) odvaha znamena sa nechat viest srdcom, kazdym krokom do nového neznama (_:

Uf hawk, pekny vecer a pozdravte babku aj tatka aj vsetkych aj tu na fore vela radosti a zabavy prajem a vela pracovosti a dovoleniek a cestovania a oddychovania. Drzim nam palce cawte

ja888

odosobni sa od babky, neber si to osobne, ona je chora. nenechaj si jej chorobou znicit zivot, aj keby chora nebola, nemozes predsa zvalovat svoje tazkosti na druheho, to je hranie sa na obet. Hranie nemyslim teraz v zlom, ze to chces, ale len konstatujem, ze to robis, proste na babku sa vyprdni, doslova, maj k nej SUCIT. To je jedine, co treba, sucitit s jej situaciou, a ist si svojou cestou. Viem lahko sa mi hovori, si povies. Kazdy mame nejake situacie, ktore riesime. Proste si to v hlave skus nejak napravit, odosobnit sa od konania babky, ona to nerobi tebe konkretne aby ti nicila zivot. Skus si to v hlave zrovnat. Teda ak to chces zmenit, a nemas sancu odist. musis zmenit pohlad na situaciu. Babka bola urcite uzasnou zenou, zasluzi si to najlepsie od svojej dcery. A ty si hlad na seba a na svoju psychiku, nenechaj sa stiahnut. Ver ze babka by bola najradsej zdrava. Ale chudera nie je, a je to hrozne, nechcela by si tak dopadnut. Sucit je jedine co jej mozes preukazat. Drzim palce, si uzasna a zvladnes, to pretoze ak chces, cestu najdes.

celebrita facebooková

Ber to tak, že to babkino správanie je proste choroba, za ktorú ona nemôže a netráp sa kvôli tomu. Iné je počuť urážky od mladého a zdravého človeka a iné je počuť ich od staršieho dôchodcu, ktorý má už aj diagnostikovanú demenciu, alebo niečo podobné - no že sa vie, že je chorý. Jedným uchom dnu a druhým von. Čo už narobíš s ňou? Už ju nezmeníš.

Messje

Babka si neuvedomuje co robí. Mamu chapem,kym vladze,chce ju doopatrovat.Cudujem sa tebe,ze v tvojom veku nevies nad tym mavnut rukou a usmiat sa.Jednym uchom dnu a druhym von.Stari ludia sa menia na stare kolena na deti.To aj dieta by ta urazilo keby ti tak povedalo?V tvojom veku...byvas ty u mamy,tak respektuj jej rozhodnutie starat sa o vlastnu mamu.Ak sa ti nepaci,mas vek nato sa osamostatnit.
A svaty kľud

duch lesa

Internát nemáš? Priateľa s vlastným bývaním nemáš? Študenskú pôžičku nedostaneš? ... Babka je po porážke, tam pomôžu len sedatíva. Mama to chápe, ale sebecky ťa nechá trpieť. Zbytočne jej budeš niečo vysvetľovať.