Zdravím.
Predvčerom som bola na slniečku, čítala som knižku a začítala som sa na 2 hodiny, samozrejme bez toho, aby som sa natrela krémom na opaľovanie. Som bledokožec, takže výsledok je spálenie celej prednej časti tela. Natieram sa 4x do dňa s panthenolom, beriem vitamíny B aj E, sprchujem sa v studenej vode bez použitia tvrdých sprchových gélov, potieram sa jogurtom. Na internete som čítala, že pokožka by sa mala upokojiť do 48 hodín, mňa však stále štípe a pálo, dnes nemôžem ani zdvihnúť ruky. U lekára som nebola, nakoľko nemám pľuzgieriky. Čo by ste mi poradili?
Ďakujem.
Spálenie slnkom
Spálenie od slnka je spálenina ako každá iná. Mäkké tkanivá sa zahoja asi za týždeň. Potom to prestane bolieť.
Tiež som pred pár rokmi takto nepekne dopadla, aj po dvoch týždňoch som mala ešte bordové nohy a samozrejme ani bolesť nechcela veľmi ustupovať. Panthenol mi vôbec nepomáhal, potom som našla doma vzorku locherber krému na popáleniny, no bol/je to taký malý zázrak, okamžite som po ňom ucítila úľavu.
Ludia, ziadne slnenenie, slnko je obvzlast v tychto dnoch nebezpecne, mozte dostat z toho rakovinu, ak sa budete opalovat...radsej si dajte zmrzlinku..mnam hned by som ju zozrala... :))
nepomoze nic ine, to musi odzniet. Natieraj sa stale panthenolom.