Motivácia a láska

Príspevok v téme: Motivácia a láska
Dvestoosemdesiatstyri

Zdravím,
hľadám niekoho kto ma podobný problem ako ja a chce si o tom popísať.

Som študent vs a do dnešného dňa som este nemal priateľku. V zhrnutom vyjadrení by sa dalo povedať, ze co sa týka priateľstiev a lásky som veľmi slabí. Ako mi roky pribúdajú, s nimi povinnosti, starostlivosť o rodičov, prestávam vladat sa snažiť si nejakú priateľku najst. No ale priateľka, to uz je dneska problem inej etapy, pretože ja uz som postracal aj svojich starých kamarátov. Drvivá väčšina ked mi nedokázala aspon raz do roka, pripadne raz za pár rokov odpovedať na správu, alebo sa za veľké ego nedokázali pozdraviť, tak s tym uz vela nenarobím. Všetko sa to stale stupňuje a stupňuje. Predstava, ze ďalšie roky študentského života budem prakticky bez peňazí, lebo súčasne sa starať o domácnosť, cestovať, chodiť do školy a sa učiť, mi nedávajú zvyšný priestor na zivot. Prakticky nemám čas, pripadne ked ho mám tak nevládzem od únavy sa venovať svojim záľubám. Všetok čas venujem hľadaniu si kamarátov a priateľky pretože potrebujem uz cítiť nieco skutočne, ze niekto na mna mysli, ze tu existuje niekto nový na kom mi záleží, navzájom si pomáhať a podporovať sa. Momentálne uz roky fungujem s jedinou motiváciou vďaka ktorej ako tak este zvládam školu, povinnosti atd a to je moja predstavivosť a nekonečna melanchólia mojich predstav a lásky k samote. Ja som takýto nebol, ja ani neviem aký som. Nemá ma ani kto pochváliť, kritizovať a bez odozvi ludi si pripadam ako nejaky neviditeľný dôchodca. Ci uz duševná alebo fyzická samota zo mna spravila veľmi pozorneho a chapaveho človeka, ale aj veľmi smutného a ustarosteneho človeka zamotaného do vlastných myšlienok. Denne myslím stale len na sex, nie je takmer chvíľa kedy by tomu tak nebolo.

Veľmi túžim žiť zivot troska jednoduchší v kruhoch kamarátov a priateľky, ale to jednoducho nejde. Ako študent som odkázaný od peňazí rodičov, mám vela povinnosti a stresov zo života a budúcnosti. Neviem si predstaviť, ako by som si stale pýtal od rodičov peniaze keby som isiel s nejakou ženou von, ako by so mnou išla keby som nemal auto a vôbec vzťahy založené práve aj mimo materiálnych benefitov veľmi nepoznám.

Som ochotný pristúpiť na každú zmenu, prijmem každú radu a najlepšie ak sa tu nájde niekto s podobnými problémami rád si s ním popíšem.

LesnýKôň

No, ani s tými koníčkami by som to veľmi nepreháňal, lebo potom už nebudeš mať vôbec čas na potenciálnu. spolusú.ožnicu:-) Ale zase to má tiež svoju výhodu, lebo počas konferencie profesorov na vysokej škole si dobre pokecáš na každú tému s každým profesorom, či už pôjde o teóriu valencie viet alebo modalitu hudobných stupníc, až po teóriu relativity - to je úplne jedno.
Pri takýchto stretnutiach oceníš viac pevný stisk ako zvýšenú hladinu endorfínov v mozgu:-)

bagration

ahoj, aj sa pripojim k predoslym prispevkom. Ak je niekto naozaj v zlej financnej situacii, VS by mala ist na vedlajsiu kolaj. Aj tak VS v dnesnej dobe pomaly nic neznamena (mam na mysli rozne humanitne a filozoficke smery, socialnu pracu atd)... castokrat kvalitny remeselnik zarobi daleko viac ako niekto v kancli. Ja ak by som na tom bol ako ty, v prvom rade by som si nasiel pracu a VS by som dokoncil externe. Ide to viac do penazi, ale kto si nasetri, ten to zvladne. Lebo dnes je to tak.. bez penazi nie je a ani nebude laska. A to by tvoja potencialna partnerka nemusela byt zlatokopka. V dnesnej dobe by sa patrilo dievca pozvat na obed, do kaviarne, alebo niekam na mensi vylet.. to vsetko k randeniu patri, patrilo a bude patrit. A bez penazi to asi nebude fungovat...

prezyvka_0123

ahoj ja len toľko že úplne súhlasím s evou . Dnes ide každý druhý po strednej na vš jednak sa ani neuplatní a druhá vec ak má niekto doma zložitú finančnú situáciu a problémy je to úplna blbosť. Škola sa dá spraviť aj externe a neskôr keby ju tak velmi chceš mať ale fakt je lepšie zarábať si dnešná doba je aj tak dosť ťažká .

152eva

nehnevaj sa na mna ale len sa spýtam preco si isiel na vysoku skolu ked mate doma zlu situaciu? co tak radsej zarabat peniaze? lebo v dnesnej dobe je vs na nic... ja som studovala a aj tak som skoncila vo vyrobe lebo ma bez praxe nikde nechceli a ani s vs by som tam nemala taky plat...keby mozem spravim si zivot presne ako moj brat od 18 isiel do zahranicia ziadne bezvyznamne studium dnes je z neho mlady muz a uz ma domcek postaveny... vysrala by som sa aj na vs tiez som mala ruzove okuliare ale vyjdes a je to o inom uplne...

forever.6

tk čo riešiš, ked ani nemáš peniaze na to aby si ju niekam pozval... je vela ludí ktorí sa nelutuju ale popri vš, este aj pracuju...
najprv si dokonči skolu, najdi si prácu a az potom ries frajerku..
logicky, postupne...

Lill

Ahoj, tento stav trocha poznám - dosť mi pomohlo,ked som si našla popri škole prácu - teraz nielen finančne ale som získala aj trochu iný pohľad na svet. A trochu ťa to rozptýli - nebudeš sa umárať stále vo svojich myšlienkach :) Tiež popri tom všetkom som nemala čas na nejaké záľuby - ale nechala somsi iba jednu - na tú si čas vždy nájdem - chodím športovať. Ale asi najviac mi pomohlo - keď somto prestalabraťako tragické obdobie ale ako životnú príležitosť pracovať maximálne na sebe a nevzdávať sa. Neboj ono prídu aj kamaráti aj priatelka aj financie aj optimizmus :) Hore hlavu :)