Ahojte,
svojho času som trpela depresiami celé dni, čo sa samozrejme zmiernilo po nasadení liekov. Potom som sa na každý deň niečím zamestnala, čím sa depresia obmedzila na večery (tma, atď.), ale týchto sa neviem zbaviť. Bývajú silnejšie, neodbytné myšlienky na ublíženie si a podobne, ale keď už, tak si radšej zavolať sanitku a nechať sa odviezť do PK. Skôr než takéto riešenie, nevedel by niekto poradiť, ako ich minimálne zmierniť, ak nie odbúrať? Liečim sa na depresie 6 rokov.
Večerné depresie
Ahojte Astarte
Tha ked tym trpite 6 rokov, tak to mi verte ze odbornik na depresiu ste prave vy ! :D
A otazky by sme mali klast my Vam predsa ... ako niekto neznaly s menej skusenostami moze pomoct Vam s mnohými skusenostami a vedomostami? :)
Je to spojenie :) Mozog som o sebe mysli vzdy v zisku (nieco chceme) a zaroven myslenie je smerom dnu (oddelujeme sa) ...
Inak povedane, ked cely den budem mysliet, tak budem sa citit velmi malinky nepochopeny oddeleny od sveta, s tym ze vsetko co mam je nanic, a co chcem vôbec nemam ... neni nahodou toto depresia?
A opisem opak: rano sa zobudim a je mi jedno co si moj mozog mysli, idem sa prejst von, pozdravim ludi, usmievam sa na ludi, vidim niekomu tazku tasku tak pridem a pomozem ju zdvihnut, zavola mi znamy ci mu mozem pomoct s projektom, alebo oslovi ma cudzinec ci nepoznam daku cestu.... jednoducho ked zijeme, deje sa zitie ....
V praxi to akoby znamena "co mam robit aby som sa nenudil" - zacat :D a s cim? to predsa nikto nevie :D
Keby niekto vedel co bude ... resp. ak by kazdy vedel co bude a co je spravne a co je dobre ......... tak by nebolo toto forum plne otázok :_) ....... tym padom, ked prijmeme to ze to prosto nevieme, tak sa oddelime od "ja".
Je to nieco na styl "nikde nikto nenasiel ziadne absolutne odpovede .. ale ti co sa ich vzdali zistili ze ich vôbec nepotrebovali" .
Aby som to opisal z duchovného hladiska, tym ze nieco chceme v skutocnosti zabranujeme tomu co v skutocnosti potrebujeme ....
Ako ked sme v praci a pride kolega ze chce vtipy a my chceme robit ..... alebo ako ked sa zabavame a zrazu pride niekto ze mame ist robit ...... cim dlhsie zivime nieco co chceme, tym absurdnejsie odmietame druhu stranu .... a tym sa dostavame do extrémov (lebo potom casto z hnevu ideme na druhu stranu.
Napríklad cely den sme na turistike a potom vecer ju zacneme nenavidiet, lebo jej bolo privela ... a potom zase z hnevu na druhy den nasilu oddychujeme ... a vecer zacneme nenavidiet ten oddych lebo sa cez den nic nespravilo ....tak potom zase z hnevu ideme skusit turistiku ale uz ozaj ozaj ! a zase na konci dna pre pana jana naco sme sa z noci z nej vratili, pred 2 dnami ta ista chyba ! :D a zase teraz si dame riadne volno zajtra .... a zajtra vecer : no naco sme pod horami ked tu nic nerobime, zase ta ista chyba ako pred 2 dnami :D
Takto akoby krasne vidno to kruzenie, tu dynamiku zivota :D
A ja mam taky tajny pocit, ze napríklad duchovni ludia, ku ktorym chodíme ked nepozname odpovede : nam ziadne nedaju ... pretoze ich nazyvame osvietenými, a osvietenost je opak uzavretosti, je to odidenie z mysle.
odpoved ako odist z mysle je ako som pisal vyssie : nesnazit sa z nej odist :D
snaha vytvara odpor (co chcem je v rozpore s tym co potrebujem) ... vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy vzdy z mojej skusenosti na 100000000000% je to co clovek chce vzdy opak toho co potrebuje ....
cize napríklad "Skôr než takéto riešenie, nevedel by niekto poradiť, ako ich minimálne zmierniť, ak nie odbúrať?" - odpoved je : vykasli sa na riesenie problemu :D ..... reakcia? je urcite hnev : )
a hnev je opak radosti ...
prosto este jednoduchsie (cize komplexnejsie a zlozitejsie) nie je mozne mat naraz aj pravdu, aj byt stastny ... pretoze kto drzi pravdu (cize iba jednu stranu ... napríklad iba den, nie noc .... iba praca, nie zabava .... iba tak, nikdy nie onak ..... ten je vzdy ukrateny o tu druhu stranu .... a cim viac sme ukrateni, tym viac sme strateni a utvrdzujeme svoju pravdu a pridavame jej na intenzite ... nieco ako som popisal vyssie ... viac sa hnevame, viac utvrdzujeme pravdu .. viac sa nedari este viac utvrdzujeme tu pravdu ...... az vlastne to vzdy konci a musi skoncit vzdanim sa : som hlupak :D
a vtedy pride druha strana odpovedi.
ak mozem zo svojich skusenosti, cim dlhsie ste nestastna (utvrdzujete pravdu) tym viac mate tendenciu, resp. zvyk mat pravdu .... a z mojej skusenosti je velmi tazka zmena od mat pravdu ku byt stastny.
lebo napríklad rano sa stresujeme a padaju nam veci ... hej tak namiesto toho aby sa zasmiali ze "druk som, 500 veci si beriem a 3 su mi treba" ..... a nahnevame "tak ja sa tu ponahlam, driem ako otrok a ono mi este zivot bude robit zle?! tak pozeraj!" a treeesk este horsie sa stane :D
ukazem ako to funguje graficky (ak svet je vsetko, a vnom je JA ....... ak JA je bod a vsetko okolo je svet ........... tak cim viac som v JA, tym menej som vo svete ............ az nakoniec som len prazdne JA a vsetko pestry svet je okolo.... je to oddelenie od sveta, oddelenie od Boha ........ a preco tak robime? lebo sa to deje karmicky (cize ked nieco odmietam, prichadza odmietnutie ... ja neviem napríklad pride niekto kto je velmi mudry a my hned "no aha to je ten co si mysli ze je mudrejsi nez ja " - a bum, oddelenie , JA ............. pride niekto kto je hlupejsi nez ja - bum, zase oddelenie, JA .......... robit rozdiely (sudit) sposobuju rozdiely.
je to nieco na styl : este nikdy nikomu nevadil niekto kto nicomu nechape :D
na takého cloveka sa hnevame len ked chceme mat pravdu ... ako ked sa pytame otazky, v skutocnosti chceme pocut to co sa pytame ... napríklad "ako bojovat proti tym liekom" ... hned predpokladate ze mate pravdu "lieky su zle" a chcete hned rozvijat vasu pravdu :_)
preto aj napríklad moja odpoved "lieky su fajn a problem neexistuje" vo vas prirodzene vyvolava hnev, pretoze je to opacna strana pravdy .... (na ktoru nie ste ochotna pristupit - preto sa citite zle, preto hladate pravdu - resp. snazite sa prave naopak len utvrdit ten uhol pohladu ktori mate).
uf no zase príspevok .... zn. vymenim vsetky tie roky zivota co som zhromazdoval pravdy za tie roky zivota :D
drzim vam palce Astarte :) v snahe ste uz odbornik, teraz sa potrebujete stat odborníkom v nic nerobeni :D