Ahojte,
práve dnes som natrafila na článok o lymfodrenážnej masáži a o tom, ako sa možete masírovať aj doma a može to pomocť s celulitídou. V článku však spománali, že masáž musí byť jemná, a príliš silná masáž može mať negatívny účinok, prípadne permanentné negat. nasledky.
No a teraz k mojmu problému. Viem, že je to dosť netradičné, kedže vačšina ľudí preferuje masáž chrbta, no ja osobne som ako posadnutá masážou zadnej časti stehien a zadku. Nie som žiadna vychrtlina, pri 175 cm vážim 75kg, takže je čo masírovať. Samozrejme, to, že mám v tejto oblasti celulitídu nemusím pripomínať.
Kedže masáže v tejto oblasti milujem, manžel mi to masíruje tak 1-2x do týždňa, asi hodinku intenzívneho stláčania a mne to sposobuje neuveriteľne stimulačné pocity. Vačšinou však skončím tak, že mám od neho prstov na stehnách a zadku malé modrinky. Nikdy som nerozmýšľala nad tým, že by to mohlo byť v nejakom smere škodlivé, práve naopak, myslela som, že to pomože s naozaj dobrým prekrvením.
Práve preto sa bojím, či mi to za niekoľko rokov nepoškodilo. Niekto z fachu masérov, prípade so skúsenosťami? Skúšala som to už aj hodiť do vyhľadávača, no je to dosť špecifické a nič konkrétne som na túto tému nenašla.
Akékoľvek info alebo názory sú vítané :)