Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

internat s partnerom

Príspevok v téme: internat s partnerom
nikinka22

ahojte, s priatelom sme spolu 6 a pol roka, priatel ukoncil prvy rocnik na VS a ja idem teraz do prvej (minuly rok som sa nedostala)
rok sme byvali na private, ja som pracovala takze som si to dovolit mohla. nakolko teraz idem do skoly, financie budu dost obmedzene a tak mi napadlo - ist na intrak - a vsak chceme byt spolu - je to v Bratislave mozne? ked ja som na inej skole ako priatel? Ci budeme musiet nejak najst lacnejsi privat a ostat na byte?

Dakujem za rady a postrehy

nikinka22

to nas vyjde takmer rovnako ako garzonka.. kamarati maju tak byt a platia za osobu 180 eur cca my sme mali za osobu 200 takze to uz tych 20 eur je uplne jedno navyse to ma viac vyhod.. uvidime ja som chcela zistit ci sa to da na intraku.. kedze nie, budeme si musiet najst nejaky lacnejsi byt :) snad sa podari..
dakujem vam za prispevky

mmoonna

Však si zoberte do prenájmu viacizbový byt aj s kamarátmi alebo spolužiakmi. Izby si podelíte, podelíte si aj nájomné.

nikinka22

no volala som na intraky SZU (priatel chodi na tu univerzitu) a povedali ze to nie je mozne... taktiez som volala na ubytovacie na Mlyny a tam mi povedali to iste.. takze neviem na koho sa stymto obratit :(

nuz brat sa urcite momentalne este neplanujeme a kvoli intrakom urcite nie :)

Bubliii

No ako som spomínala, on to mal uviesť do žiadosti, ty ešte nevieš, či dostaneš vôbec. asi až ten budúci rok to vidím reálne, dovtedy si asi ozaj musíte skúsiť dať lacnejší privát.
No každá fakulta má nejaké tie svoje pravidlá pri prerozdeľovaní miest, takisto intráky Mladosť je napr, len pre STU, nie pre UK a podobne, takže vôbec neviem takto ti povedať, či to je povolené alebo ako sa zmenili pravidlá odkedy som ja študovala.. každopádne ak teda dostaneš izbu, vždy môžeš zájsť na ubytovacie oddelenie a požiadať o zmenu izby/spolubývajúceho tak, aby vám to vyšlo spolu. ale to potom potrebujete súhlas aj od vašich spolubývajúcich, či s tým súhlasia (ak sa teda oni budú sťahovať). alebo na Manželských int. môžu aj manželia bývať, ale iba kvôli intráku by som sa nebrala

nikinka22

no ja budem len tento rok studentka, este rozhodnutie o prijati nemam, tak ako sa to riesi pottom?

a je mozne tam uviest priatela napriek tomu ze je uplne z inej univerzity?

jasne, je to uplny rozdiel byvat za 400 ako to mame teraz... ako by sme mohli na "lepsom" intraku za 200..

Bubliii

Ahoj, ja som tak poznala zopár ľudí, takže je to možné. Ale - žiadosti o ubytovanie sa dávajú na UK v apríli a v tej žiadosti sa uvádza aj prípadný spolubývajúci. Takže ak ste na UK, na tento rok už určite nie až tak budúci.. ale nie vždy vám musia vyhovieť.
zas druhá vec je, že keby ste dostali izby blízko seba, môžete byť doslova za pár šupov (keď to porovnáš s privátom) v podstate stále spolu, prípadne cez víkendy prespávať jeden u druhého, keď spolubývajúci odídu preč. určite privát za 60e mesačne v BA nenájdeš...