Ahojte,
teraz vecer som bola so sestrou na bicykloch a prechadzali sme cez dedinu.Bola tam nadherna macka .Zliezla som z bicykla a ona ku mne prisla a zacala som ju hladkat.Mala rysavo hnedu srst s ciernym odleskom a jantarovo zelene oci.Bola vykrmena a tak som si myslela ze niekomu usla.Hrala som sa s nou a fotila si ju.Potom ked som ju zdvihla som si vsimla ze jej intenzivne tecu sliny .Mala som kratasy a na stehne take male vyrazky a na tie mi nakvapkali jej sliny.Uvedomilaom si to asi az neskoro .Bojim sa ze mam besnotu lebo na nete som nasla ze sa to prenasa aj poslinenim.Pomoooc co mam robit :(( ja viem som hlupana uz nikdy nebudem hladkat cudzie macicky a to je aj vyzva pre vas ale strasne sa bojim .Bola som na ockovani ked som maa 6 a na 12 rocnom.Neviete proti comu ma ockovali?prosim napista a dakujem za kazdu odpoved :(:
Chytila som besnotu
Klud ved ty nemas ziadnu besnotu. Ved ťa tá macka nepohryzla!
Vyrabas mestske myty? Skoda, ze si nenapisala, odkial si, besnota totiz u nas bola spozorovana od roku 2009 len sporadicky, lokalne, ak na jednom dvoch zvieratach, aj to divych, takze dedinska macka nakazena besnotou by narobila asi rozruch. Macky niekedy slinia, ked ich niekto hladka, od radosti, ked zjedia nieco neprijemne - napriklad tabletku na odcervenie, alebo su zranene ci chore, ale nemusia mat besnotu. Vravis, ze tato bola krasna a dobre krmena, takze chora asi nebola. V kazdom pripade, ak mas pochybnosti, mas ist cim skor k svojej lekarke a povedat to jej. A opytat sa u vas veterinarov, ci sa v okoli nedopoculi o besnom zvierati. A tiez je dobre sledovat tu macku, ci sa u nej nezmeni spravanie. Inac, ockovanie proti besnote sa nerobi ludom standardne.