Ahojte no možno blba otazka ale zaujima ma to...Ako podla vas vyzera škaredy človek?Alebo kedy sa povie o mladom dievčati že je škarede?Kedy už naozaj je človek škaredy?
Ako vyzera škaredy človek
ono sa neda povedat o niekom v globale ze je skaredy (ak sa to povedat da tak je to fakt ze pripad)... si zober nejakeho 20 rocneho chalana ten povie ze je nejaka zenska skareda... potom si predstav nadrzaneho 50tnika ktory by si za nou nohy dolamal...
Já neodpovím na to co to znamená být ošklivý člověk, existují ideály krásy, ty bývají poplatné době a různé kultury se také dívají na krásu jinak, než ta evropská.Jak jsem napsal, krása souvisí s určitou souměrností, ošklivost je opak.
Lépe je popsat pocit, který je vyvolán pohledem na skutečnou ošklivost až hrůznost.Je to pocit který vyvolá u člověka chlad, zježení chlupů po těle a bušení srdce.Člověka zachvátí strach,To je skutečná ošklivost.V jiných případech může člověka zachvátit lítost.
A který pak známý příběh je o kráse a ošklivosti?A čemu nás učí?Hledat krásu uvnitř, tu duševní.Ale těch příběhů je víc.
Ja osobne neposudzujem ineho podla toho ci je skaredy, ale skor podla sypatie... nesympaticky je mi vtedy, ked vidim, ze sa o seba nestara, ze je dotycny zanedbany...
Nikdy nezačínaj príspevok, typom- možno to sem nepatrí, alebo možno blbá otázka ale...
No ale to je vec názoru. Pre každého je to niečo iné. Ľudia by sa nemali navzájom odsudzovať ani posudzovať na základe zovňajška. Každý je svojim spôsobom pekný a každý má na sebe niečo čo si na ňom človek všimne hneď a zaujme ho to(v dobrom slova zmysle). Niekto môže povedať, že škaredý je človek taký čo má orlý nos, no niekomu sa človek nepáči, keď má po tvári znamienka, bradavice... Ale čo keď bez nich je to krásny človek ? Posudzovanie je podľa mňa prirodzená ľudská vlastnosť. Každému sa páči niečo iné, takže asi tažko zistíš presný opis škaredého človeka... Podľa mňa je človek škaredý tak naozaj vtedy, keď sa na ňom odzrkadlí jeho správanie. To je vtedy keď mu zloba srší z očí.
O tom rozhoduje Komisia Pre Skaredost v Strasburgu a jej verdikty su uz neodvolatelne.
O tom existuje příběh, pohádkový příběh, tam je odpověď jak vypadá.Víš jaký?Existuje krása fyzická, to znamená symetrie tvarů.Existuje krása duševní, složitější, ale o to důležitější vlastnost.Krása ženy je něco jiného než krása muže.A kdo o tom rozhodne kdo je krásný a kdo ne?Já sám se rozhoduji, takže já o tom rozhodnu.Nikdo jiný.Pro jednoho je jeden krásný pro druhého už ne.