Ahojte, potrebujem sa niekomu vyrozpravat a nemam komu, tak dufam ze si to precita aspon niekto z vas. ☺ mam 18 rokov a zijem celkom pokojnym zivotom. V skole to ide, mam super priateľov...len s rodinou su problemy. Svoju babku milujem najviac na svete pretoze tu je stale pre mna, s rodicmi to uz bohuzial tak nie je. S mamkou mam celkom dobry vztah, ale stale ked aa vrati z prace je podrazdena, krici na mna, nadava mi aka som nechopna pi*a a podobne. Narodila som sa ked mala 19 takze to moze byt aj tym, ale proste toto sa nerobi. Zvykla som si pisat dennik ale to uz nerobím pretoze mi ho nedavmo nasli, precitali si ho a nebolo to dobre. Pisala som tam vsetko co som mala na srdci. Hlavne o hadkach s rodicmi a o nenavisti k mojmu zivotu. Ono to sice vyzeta fajn, ved to je v mojom veku bezne ze sa s nimi hadam, ale oni mi davaju kazdy den pocitovat ze som ich najvacia chyba. Mamka je ku mne mila ked potrebuje pozicat peniaze. Ja neviem povedat nie a stale jej ich dal, hoci som doteraz nevidela s5 ani cent (a to mi dlzi fakt dost vela). Ked vsak od nej potrebujem ja napriklad 5eur, povie m8 aby som si zarobila.
S otcom mam horsi vztah. Ten mi dava v poslednej dobe pocitit vsetko zle co urobim aj krd nie naschval. Zakazuje mi chodit von, zakazuje mi moje hobby ktore ma naozaj bavi. Chce aby som sedela doma a nudila sa. Za vsetko na mna krici, obcas ma aj udrie (109 kilovy chlap, takze dost to boli). Ja fakt neviem co s tym mam robit. Uz takmer rok mam kvoli nim psychické problémy, kazdy večer plačem, mávala som chut ublížiť si, ale povedala som si ze mi za to nestoja. Nechcem mat s nimi zly vztah, stale si poviem ze sa s nimi nebudem bavit ale potom od nich potrebujem napriklad peniaze do skoly tak musim zabudnúť na to co mi povrdali a podobne. Ja neviem ci mozem tvrdiť ze k nim citim nenávisť ale laska to urcite nie je. Tesim sa na yen den kedy od nich odidem a dokazem im ze nie som taka neschopná ako si oni o mne myslia...noekedy si vsak myslim ze by bolo vsetko dobre keby som sa nenarodila. Mam pocit ze som na tomto svete uplne zbytočne a oni ma nemaju vobec radi. Ja uz fakt neviem co mam robit :( cele ma to strasne mrzi lebo je to moja chyba urcitr, vsetky tie hadky...dakujem ze si to niekto precital az do konca... :)
Psychické tyranie rodicov
No máš to ťažké Kaja. Predpokladám, že sa budeš snažiť čo najskôr odísť z dosahu rodičov. Čo ale dovtedy....ako zlepšiť vzťah s rodičmi. Z toho že si požičiavajú od teba peniaze a nevracajú ti usudzujem, že asi majú problém vyjsť s peniazmi, čo dlhodobo môže byť dosť frustrujúce.
Čo by si mohla urobiť - ja by som navrhol aby si skúsila niečo nečakané, čo by mohlo zmeniť atmosféru. Ako napríklad pripraviť im romantickú večeru. Alebo, nejakú spoločnú rodinnú aktivitu. Proste investícia do vzťahu v rodine. Aj keď to nebude prijaté, dostanú ten signál, že sa o niečo v rodine snažíš, že by im mohlo zapnúť že aj oni by sa mohli snažiť niečo zmeniť, aby sa u vás dalo normálne žiť....