Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Matka

Príspevok v téme: Matka
tojejedno

Dobrý deň, mam 16 rokov a ma chuť sa zabiť alebo sa dať na socialku alebo ja neviem lenže to nemôžem urobiť lebo sa bojím o súrodencov. Dôvod je moja matka. Keď som mal asi 12 rokov tak sa rozviedla s mojim otcom a našla si nového asi 2 roky bolo všetko v pohode po 2 rokoch sa začali stále hádať ale aj napriek tomu sa s nim vydala a mala decko mam ešte 3 súrodencov mladších. Keď sme sa presťahovali moja matka začala pracovať v Rakúsku a my sme museli byť s jej priateľom doma. Boli to asi najhoršie roky môjho života každý deň sa hádali na skype vkuse po sebe vreskali atď.. ale nikdy ho neposlal preč stále ho vyhodila len na deň alebo tak a stále sa vrátil a ona s nim stále bola a nechávala nás s nim samich. Vždy keď sa pohádali tak sa išiel ožrať a nechal nás samich doma bolo mu to jedno prišiel ožratý a o nič sa nestaral. Ona to vždy vedela ale aj tak ho nikdy neposlala preč keď bola doma tak tie hádky bolí také že som myslel že sa zabijú. Raz šiel do krčmy pohádali sa a ona išla za ním polámal jej nos išla na operáciu ale aj tak bol furt s nami raz ta hádka bola už nenormálna matka utiekla z domu a ja som zostal doma a staral som sa o súrodencov celý deň zatiaľ čo on tam bol tiež ona behala po vonku a čakala kým odíde. On tam ale čkal na ňu lebo sa chcel porozprávať keď som videl mamu vonku tak som jej zakričal aby nešla domov a on ma počul držal som na rukách malého 1 ročného brata on ma zhodil s nim na zem a brat si udrel hlavu ona to počula z vonku zavolal políciu a zobrali ho aj keď vedela čo sa stalo tak aj tak ho neposlal preč maximálne na pol roka. Celí čas ju podvádzal a ona o tom vedela ale aj tak ho neposlal preč. Keď už asi toho mala po 6 rokoch dosť rozviedla sa z ním ale on aj tak tu chodil za svojim synom na víkend. Raz sme mame povedali že sme videli ako s niekym spal v jej posteli rok jej to nevadilo až raz sa ho spýtala kto to bol keď jej to povedala tak ho okamžite vyhodila a mali sme od neho asi na rok pokoj. Ale teraz sa brat malý začal pýtať na otca a ho tu k nemu na víkend zavolala s tým že som sa jej pýtal každý deň či zase začína a tak povedala mne aj sestre že tu už nikdy nebude, ale keď vidím ako sa k nemu chová tak mi je úplne zle volajú na seba mojko spia spolu v jednej posteli už sa dohadovali že niekde pôjdu pochybujem že on tu prišiel za synom a volajú spolu každý deň a myslím že sa tu spolu bozkávali. Už som mal X hádok s matkou kvôli tomu najhoršie je že vždy obvolá celú rodinu aby im povedala jaký je to kokot a inak s ním ďalej volá. Teraz keď tu mama nieje tak sme s opatrovateľkou a je všetko v pohode ale ja nechápem či je v pohode ale bo je ním posadnutá. Najlepšie je jak mi tu hovorí že mi už povedal a 100x že tu už nepríde a že sa o tom so mnou už nebude baviť ale jak jej mám veriť keď to už hovorí asi 7 rokov?

Supl

Ak ti mamin muz nerobi zle teraz,ale robil pred rokmi,neviem s akym problemom chces ist na socialku? Ze ta pred rokmi bil? Trapil? A teraz? Ak teraz je klud aj tak to nikto nebude riesit,tvojej mame nemozu zakazat s nim byt a pokial soc.urad preskuma situaciu,ze je doma vsetko oki momentalne tak jedibe co dosiahnes je rozbroj v rodine. O to ti ide?

Amadea

tojejedno, chápem, že situácia, v ktorej žiješ nie je jednoduchá. Zrejme si bol denno- denne svedkom násilia a dokonca si ho aj na sebe zažil. Deti by v takomto prostredí vyrastať nemali, naozaj nie. Mamina robí v Rakúsku,aby vás uživila a bolo o vás postarané, čo je naozaj dôležité, no súčasne na vás doliehajú tie vzťahové problémy a bludné kruhy,v ktorých sa pohybuje s "ex".

Ak máš obavy,že to znova bude doma pokračovať a situácia je pre teba a súrodencov škodlivá, ohrozujúca, či sa nebudete môcť zdravo vyvíjať po osobnostnej stránke, tak naozaj môžeš ísť na Úrad práce,sociálnych vecí a rodiny a konkrétne na Oddelenie Oddelenie sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately, kde ak prídeš ty sám osobne, tak ťa musia brať vážne a vypočuť, aby neboli porušované základné práva detí, ktoré sa na teba i súrodencov vzťahujú až do 18.roku života, vďaka Európskemu dohovoru o právach dieťaťa. Môžeš na vrátnici povedať, že sa chceš rozprávať so sociálnym pracovníkom alebo psychológom o vašej rodinnej situácii a oni ti povedia, za kým pôjdeš ďalej, do ktorých dverí a tak. Na úradoch to býva niekedy chaotické, ale nenechaj sa tým odradiť. Od 1.1.2016 máme v Zákone o rodine 305/2005 takú novinku, že môžeš o pomoc požiadať aj bez doprovodu,či vedomia rodiča. Môžeš sa s nimi porozprávať o tom, aké máte možnosti, čo môžu pre vás urobiť oni. Viem, že dokonca poskytujú aj poradenstvo, kam by mohli prizvať i mamu a skúsiť jej dohovoriť, aby šlo naozaj o najlepší záujem jej detí. Tvoja mama je určite dobrá žena, starostlivá, ale svet dospelých je tiež náročný a niekedy dospeláci robia hlúpe rozhodnutia lebo iné nevidia.

Ale je fakt dobré,že to chceš riešiť, že chceš pomôcť sebe i súrodencom a zrejme i uchrániť maminu od ďalších zranení....držím ti v tom palce ;)

fajko

Hmmmmm, choď na socialku,jak ti radi zradca,nech ťa odoberu,je to moderne teraz. Ak sa ti tak zle žije doma. Ak nie,radšej neprovokuj mamu,aby ťa tam sama neodniesla :D

Daniuska

Nemas co jest? Chodis otrhany? Mama sa ti nevenuje? Alebo si len rozmaznane decko,ktore chce celu maminu pozornost pritiahnut na seba? Bije ta jej partner aj teraz? Zneprijemnuje ti zivot? Co ti robi? Nemal by si tolko nenavidiet,mal by si nechat matku zit,ak mas nieco proti nej, chod zit k otcovi. Ale zjavne ti to tak vyhovuje,len chces vyvolat doma nepokoje...asi ti chyba chlapska ruka pri vychove....

Jajko

Mlady,co tak sa viac starat o seba a nie do zivota,svojej mamy? Jej priatela zjavne nenavidis,ale to zrejme by si nenavidel kazdeho myza v jej zivote. Uvedom si,ze tvoja mama je dospela zena a vie,co robi. Mozno jej paryner pil a robil zle,ale kazdy sa moze,zmenit a moze byt normalny. Mozno aj on sa uvedomil..to ty neries. Ak ti nic nerobi,zacni si radsej sam hladat frajerku a mamu nechaj zit si svoj zivot. Kazdy potrebuje v zivote oporu a lasku,prd vies o zivote,tak nesed tolko za pc,nezaoberaj sa tolko sam sebou,nefnukaj a nezneprijemnuj ludom zivot.

zdradca

Synak vidim ze si spravny chalan a ze to chces riesit.
vyber sa ty pekne na Socialku a vsetko im vyrozpravaj,popr.k detskemu psychologovi a popros ci by ti to nepomohli riesit to.
ano mas pravdu, on je kkt, a tvoja mam je hlupa pi...a(sorry ze tak pisem) no pride mi ze ona je nanho nejak naviazana. Proste nechce byt sama a vie ze s tolkymi detmi si normalneho chlapa sotva najde.
preto mu toleruje alkohol aj neveru, namiesto toho aby chranila seba a svoje deti. Lebo on sa nezmeni. Je to smutne no hladal by som priciny vasho postavenia aj v tvojej mame.
tak najdi v sebe chlapsku silu a chod to riesit. Nenechaj to tak,a pocitajaj s jej negativnou reakciou. Proste ze za vsetko potom budes zly ty. Ale nesmie ta to odradit,lebo ty si za nu prevzal vlastne aj zodpovednost o mladsich surodencov.
Tak vela stastia!!! Potom napis ako sa to riesilo.