dobrý den, potrebujem radu právnika ohľadom pracovnej zmluvy. 2 a pol roka pracujem v jednej zahraničnej firme ako účtovníčka, zmluvu mám na dobu neurčitú.... firma sa ale delí na dve spoločnosti, a klient ktorého ja účtujem bude patriť už pod druhú spoločnosť a tá bude mať sídlo v inom meste. Mne však našli druhú pozíciu a tým pádom ostávam na pôvodnom mieste..... teraz mi však povedali, že tým pádom že som mohla ostat a moja pozícia sa ruší, tak ma bude zamestnávať agentúra, zmluvu budem mať na dobu určitú, ale že podmienky sa pre mna nemenia. Pýtala som sa, že tým pádom že sa mi ruší zmluva s tou pôvodnou firmou tak mám nárok aj na odstupné, oni tvrdia že ano, že mi dajú mesačné odstupné, že podľa zákona mám nárok na 2mesačné, ale aby to bolo spravodlivé, lebo hned sa vrátim do firmy, len nebudem ich kmenový zamestnanec, tak dostanem len mesačné.... môžem žiadať 2 mesačné? ved sa mi končí s nimi zmluva, tak mala by som nan nárok a tým pádom že budem mat novú zmluvu s agenúrou, pravdepodobne všetko začína odznova, čiže aj skúšobná doba a pod...... už ma kontaktovali ľudia z agentúry aby som im poskytla osobné údaje, ja som však ich poprosila, aby mi najskôr poslali návrh zmluvy, chcem si to v klude preštudovať, no a pani z agentúry mi povedala, že sa spojí s našou personalistkou a potom mi ju pošle, už som videla len ako personalistka volá môjmu nadriadenému, proste niečo je v tej zmluve, čo by sa mi nepáčilo a zdá sa mi, že oni chcú aby som to tam na rýchlo prečítala.... preto sa chcem spýtať, či mi vie niekto poradiť mám právo vidieť návrh zmluvy dopredu- ja viem že mám, ale chcem to mat potvrdené, potom mám nárok žiadať zo zákona 2 mesačné odstupné, poprípade viete mi poradiť,načo si pri podpise dávať pozor, alebo načo sa spýtať, nemám z toho dobrý pocit a hlavne ked vidím ako stresujú ked vidia, že som hned nepristúpila na ich podmienky. Budem veľmi vdačná za každú radu, dakujem