ahojte chcem sa opytat ako si pomahate respektive vase vychytavky na bezne fungovanie s tymto piskanim alebo selestom v usiach atd,ci su tu vobec ludia ktori nato nezanevreli na hladanie priciny a ci overuju rozne teorie napr ( amalgamove blomby alebo rozne ine veci hluposti nehluposti) co sa tyka mna skoro vobec mi to neprekaza som stym zmierena . zacalo mi to v 21 rokoch dnes mam 23. ale priciny hladat neprestanem. naozaj ma zaujima ma ci su tu aj taki ludia alebo len ti ktori sa rozhodli kaslat nato a povedali si ze nic nezmenia .
Tinnitus - ci su tu ludia ktori nezanevreli, hladaju priciny a chcu nieco zmenit
Teória účinkovania akupunktúry je vedecký nezmysel. Nikdy nikto nedokázal existenciu energie čchi a meridiánov a to nielen na úrovni anatomickej, ale ani na úrovni histologickej, či fyziologickej. Z toho dôvodu napísal časopis Nature (významný interdisciplinárny vedecký časopis), že tradičná čínska medicína, ktorej základom je akupunktúra, je iba „pseudoveda, bez skutočného mechanizmu účinku“.
Zástancovia akupunktúry sa bránia tým, že čchi a meridiány nie je možné dokázať vedeckými metódami, keďže ide o formu energie, ktorá je v každej živej bytosti a človek ju nedokáže úplne pochopiť. Tvrdia, že snaha nájsť meridiány pomocou EBM je rovnako smiešna, ako snaha vykopať nultý poludník (po anglicky meridian) v Greenwichi. V takomto prípade by nebolo možné ich existenciu dokázať, ani vyvrátiť. Teória fungovania akupunktúry teda vychádza z niekoľko-tisícročného presvedčenia o podstate prírody a sveta, ide skôr o formu viery, než o vedu.
2. Akupunktúra vychádza zo starovekého filozofického smeru. Konkrétne z taoizmu a z konceptu ying a yang. Odporcovia tvrdia, že je nesprávne hovoriť o dysbalancii energie, ako o etiologickom faktore, v dobe, keď poznáme príčiny množstva ochorení (genetické vplyvy, infekcie, autoimunitné mechanizmy, atď.)
3. Akupunktúra so sebou nesie komplikácie. Najčastejšie komplikácie sú pneumotorax (kolaps pľúc pri prepichnutí hrudnej steny a vyrovnaní tlakov vnútorného a vonkajšieho prostredia) a infekcie. Výnimočne sú popísané aj prípady úmrtia. V súčasnosti sa majú používať sterilné ihly určené špeciálne na túto činnosť (tzv. Clean Needle Technique), čím sa minimalizuje výskyt infekcií. Samozrejme, treba si uvedomiť, že ak by akupunktúra naozaj fungovala, nie je toto dôvod na boj proti nej. Komplikácie nie sú časté. Všetky medicínske výkony so sebou nesú určité riziko, nech sú akokoľvek banálne.
4. Akupunktúra nefunguje. Čo sa týka dôkazov o účinnosti akupunktúry (nech už meridiány existujú alebo nie) štúdie ukazujú kontroverzné výsledky. Príčinou je, že je zložité navrhnúť vhodný model štúdie na overenie účinnosti akupunktúry. Existuje množstvo štúdií (1, 2), ktoré tvrdia, že ide len o placebo. Ďalšie štúdie poukazujú na to, že pozitívne výsledky iných štúdií sú falošné, a ide o bias.
Nepomáha ani pri cievnej mozgovej príhode, ani pri stavoch, ktoré je potrebné riešiť chirurgicky, ani pri nádorových ochoreniach, ani pri reumatoidnej artritíde, ani pri psychiatrických ochoreniach, ako je napr. ADHD.
5. Vykonávatelia akupunktúry sú nejednotní v indikáciách. Stránka Quackwatch tvrdí, že panuje nezhoda v spôsobe diagnostiky a terapii u prevádzkovateľov tradičnej čínskej medicíny.
Ha naštuduj ty nieco o tinnituse som VZS tak viem o com kecam to by si mal ty najprv naštudovať veci a potom sa tu robim múdrym
jolen-nemiešaj sa do môjho výkladu,keď si naštuduješ akupunktúru,potom
môžeme diskutovať,teraz nemáme o čom
Tinnitus sa môže vyskytovať pri chorobách vonkajšieho, stredného a vnútorného ucha, sluchového nervu, sluchovej dráhy, pri poškodeniach centrálneho nervového systému. Príčinou môže byť aj nadmerné množstvo ušného mazu vo vonkajšom zvukovode, zápalové a nádorové procesy v oblasti stredného ucha, poruchy funkcie Eustachovej trubice, otoskleróza, percepčná porucha sluchu, poruchy rovnovážneho ústrojenstva, Menierova choroba, nádory sluchového nervu, alebo mosto-mozočkového uhla, úrazy v oblasti spánkovej kosti. Ďalej sú to ochorenia centrálnej alebo periférnej nervovej sústavy ako sú borelióza, skleróza multiplex a zriedkavé geneticky podmienené choroby .
Mjamik ty sa v tom nejak vyznáš?! Vieš vobec nieco o tinnituse? Pretože keby si nieco o tom vedel tak by si tu u akupunktúre nepísal. Prw tvoje info tinnitus s krcnou chrbticou nema2nič spoločné
v akupunktúre to liečime tak,že liečime spolu krčnú chrbticu a ucho
ja mam tinnitus takmer 2r,ak by som na to myslel asi sa vazne odstrelim,vela ludi ma z toho depresie,precitaj som vela clankov ,ale nic nikomu nepomohlo ,dokonca ma zaujal clanok jedneho citatela,on pisal komplet vsetke lieky ,ake su k moznosti liecby odskusal a nic,podstupil operaciu a znovu sa mu to vratilo,ja mozem urcite povedat ,ze to mam z prace,pracujem ako manazer a v mojej praci ,stres ,ponahlanie je nabeh na ten tinnitus urcite,ba dokonca ak neprestanem ,cital som ,ze je to aj nabeh na cukrovku.myslim ,ze na to liek nie je ale urcite je nejaka procedura ,program ,ci cvicenie,ktore by tomu zabranilo ,veda vzdy prinasa nieco nove a ludia toho este vela nepoznaju,na koniec by som len dodal,ze by som urobil cokolvek aby som tuto poruchu v uchu nemal ,taktiez par rokov to trva stale taham z nosom ,je to tiez mi neprijemne a neviem sa toho nutkania ci zvyku zbavit, v mladosti som mal na prvom mieste peniaze,ale viem ,ze zdravie je to najdolezitejsia vec a ludia si to uvedomia az ked sa nieco stane.
Ja mám tinnitus a 50 % stratu sluchu na ľavé ucho. Tinnitus mi zhoršuje tečúca voda, jednotvárny šum (dlhá cesta autom) a všetky tie pípače a zvukové znamenia (snímače na pokladniach, poplašné zariadenia, zatváranie dverí MHD), to je dačo strašné. Na tinnitus mi pomáha, keď sa dobre vyspím, zhoršuje sa to, keď mám stuhnutú šiju alebo hornú časť chrbtice, takže pomáha teplo, cvičenie, masáže a dobre spať. Ináč mám oveľa vážnejšie problémy, tak som to s tinnitusom vzdala a beriem ho len ako nepríjemnosť.
Ja mam tiez tinnitus porpitom aj sluchovo postihna a citlivosť na hluk. Sice ten tinnitus nie vzdy mam a ked tak mi pomoze hudba ale väcsinou ma trapi ta citlivosť co casto lezia na psychiku