Mama

Príspevok v téme: Mama
mráčik

Dobrý deň,
potrebujem sa vyžalovať... Mám mamu, s ktorou som mala celkom dobrý vzťah. No to som si iba myslela... Po škole som odišla do zahraničia a vtedy to začalo. Žiaden záujem nič. Párkrát sme sa o tom pohádali, ale tak som si povedala nechám to tak. Po pár rokoch nasledoval rozvod s mojím otcom. Odvtedy jej začalo jemne povedané zašibávať. Jediné, čo ju zaujíma je ona sama... Asi rok má nového priateľa a odvtedy je to oveľa horšie. Vymýšla si nejaké obvinenia voči mne. Naposledy si vymyslela, že volám otcovi, nech neposiela výživné na brata, nech môže mne viac posielať, pričom to vôbec nie je pravda... Strašne ma tím urazila. Ja sa do týchto vecí medzi nimi nemiešam, otec mi nič neposiela a najviac ma urazilo, že toto si o mne myslí. O týždeň na to mi volá akoby sa nič nestalo. Tak som jej povedala, že to čo si mi minule povedala to akože nič? Vraj ona si nič také nepamätá a zložila s tým, že vedela, že mi nemá volať, lebo ja sa rada hádam.
Už asi 4 mesiace sa nerozprávame... Čakám bábätko a nechápem jej správanie... Minule som jej písala list... Odpoveďou bolo to, že ja som nevďačná dcéra. Nič iné ako priznanie, že povedala hlúposť som od nej nechcela.... Nebolo to prvýkrát, čo ma krivo obvinila...
Nechápem, ako si môže nechať újsť toto krásne obdobie... Vôbec ju netrápi či sme v poriadku, ako sa máme... Žije si svoj sen so svojím priateľom... Má 46 a všetci naokolo jej hovoria, že sa správa akoby mala 16.

Ach poraďte, ako zabudnúť na mamu. Ako sa s tým vysporiadať? Zažili ste niečo podobné?

Verda

ja som bola na tom rovnako začalo sa to zlepšovať až keď opustila priateľa.. v mnohých veciach ju ovplyvňoval

Filip TT

Keď človek vidí, že ten s kým komunikuje nestíha mentálne alebo citove a chce s ním mať vzťah musí ubrať zo svojich nárokov a pridať na tolerancii. Napríklad keď korektný človek niečo malé naznačí voči mne, tak tomu prikladám veľkú váhu a viem že to treba riešiť. Keď mi niečo povie človek, ktorý má s ľuďmi 5 konfliktov denne, tak to neriešim. Proste viem, že ten človek je taký a nič s tým nespravím.

Keď všetci tvrdia, že tvoja mama sa správa ako 16 ročná tak je zbytočné riešiť nejaké jej ospravedlnenia a uvedomenia si, že niečo od nej bolo netaktné. Zrejme stratila tú schopnosť to vnímať. Rovnako dobre to môžeš vysvetľovať stene.

Takže ak s ňou chceš mať kontakt a ono je správne mať s mamou kontakt, tak musíš zapnúť na vyšší stupeň tolerancie a veci prehliadať.

Zapamätal som si jednu vetu od jedného 28 ročné dievčaťa tu na fóre: Dávam mojej mame stále novú a novú šancu byť dobrou mamou, ona ma vždy sklame a ja jej to vždy hneď odpustím.