Viacnasobná zlomenina panvy

Príspevok v téme: Viacnasobná zlomenina panvy
Romi1990

Dobrý deň, 10.5 tohto roku sa mi stala nehoda pri ktorej som utrpela viacnásobnu zlomeninu panvy na ľavej strane zlomeniny kosti acetabulum a kosti sacroiliac najprv som mala kosti spevnené vonkajším fixátorom. Pri druhej operácií odstranili vonkajší fixátor a spevnili kosti titanovými skrutkami, jedna v oblasti kosti acetabulum a dve v oblasti kosti sacroiliac. Ct-snímky po operaciách boli v poriadku. Teraz je to už mesiac a 4 dni , moja pohyblivosť sa zlepšuje. Dokážem na barlách prejst kratšiu vzdialenosť potom potrebujem pauzu a znovu môžem pokračovať. Cítim rýchlo slabosť a únavu. Do 4.8 si mám pichať fraxiparine 0.3 a nesmiem nastupovať na ľavú nohu. Od 4.8 pomaly začať stúpať na ľavú nohu a rehabilitovať. Chcela by som sa poradiť či mam pomaly zvyšovať pohyblivosť alebo byť radšej v kľude. A podľa toho čo som napísala približne sa vyjadriť, kedy začnem normálne chodiť a fungovať ako predtým. Ďakujem.

nikolka22

Ahoj....mala som presne tie zlomeniny ako ty...akurat k tomu este 6 stavcov a nejake rebra...ak by si nieco potrebovala vediet napis mi mail :-) ja uz som skoro rok po uraze a stale nie je dobre...

Jaja15

Až teraz som si všimla že už začínaš chodiť s barlami, jednoduché spinálne cviky na posilovanie nôh môžeš začať robiť, ukážu ti ich napr.na poliklinike s cvikmi na rozsah pohybu by som počkala.....na tvojom mieste idem na polikliniku na rehabilitáciu - rehab.lekár bude vedieť zhodnotiť aké cviky už môžeš robiť a zároveň ti aj povie či máš nárok na kúpele..ak ano hneď si ich začni vybavovať... a potom sa rozhodneš kde začneš rehabilitovať, či na danej poliklinike, alebo niekde v rehab.centre, prípadne doma....to už je na tebe...

Jaja15

Normálne chodiť a fungovať ako predtým.....tak na to ti nedá odpoveď nikto, záleží ako rýchlo sa ti to zrastie a aj od toho akú rehabilitáciu podstúpiš....Keďže išlo o komplikovanú zlomeninu, skús si o mesiac-dva vybaviť kúpeľnú liečbu, lekár ti povie či budeš mať nárok....ak nie, tak záleží kde budeš rehabilitovať...Na tvojom mieste investujem peniaze do svojho zdravia a zaplatím si pobyt v Kováčovej v Maríne - denne 3 procedúry z toho jedna 30 min.cvičenie/denne....tam ťa rozhýbu najrýchlejšie...alebo vKováčovej v NRC,,,,pokiaľ nebudeš mať nárok na kúpele a nechceš priveľa investovať, tak ďalšia z možností je rehabilitácia v nemocnici alebo na poliklinike, prípadne súkromnom zariadení.....v tom prípade by som volila súkromné zariadenie...vždy a všade záleží na akého natrafíš fyzioterapeuta a celkovo v akom budeš stave a ako skoro začneš s rehabilitáciou....určite máš naplánovanú kontrolu, dovtedy by som necvičila a na najbližšej kontrole sa spýtaj ohľadne rehabilitácie - akými cvikmi môžeš začať a pod. ..