Ahojte. Mám 15 rokov a nevim čo so sebou. Bývam na dedine a do školy chodím do mesta. Na dedine nemám vôbec žiadnych kamarátov a v meste ich zopár je-spolužiaci. Síce sa stretám snimi v škole ,ale prídem domov a ja sa neskutočne nudím. Neustále sa opúštam a začala som sa rezať.Párkrát som myslela aj na samovraždu. Prosím poraďte mi čo mám robiť. Som zúfalá.
Neviem čo so sebou
sima, asi to rezanie nie je spôsobené len nudou, však? Trápi Ťa niečo? Máš pocity menejcennosti? Začala si sa rezať po nejakej nepríjemnej udalosti?
Človek, ktorý sa nudí, vymyslí všeličo, aby sa zabavil, ale ubližovať si - na to musí byť nejaký hlbší dôvod. Určite by bolo treba navštíviť psychiatra alebo aspoň psychológa. Myslieť na samovraždu pre mladého človeka v Tvojom veku nie je prirodzené. Niečo nie je v poriadku. Môžeš sa zdôveriť aj tu, je to anonymné.
zrejme mas poruchu osobnosti treba ist k psychiatovi. tym rezanim si uvolnujes napatie uzkost ktoru mas v sebe.
a to akože aký má zmysel? rezať sa? to akoze len tak z nudy? čo tak miesto toho sa učiť, nejaku knihu čítat, ísť sa prejst, na dedine je stále co robit, pomoct rodičom okolo domu,..?
Moja zlatá ! mala by si si nájsť nejaké hobby, niečo čo ťa baví a bude vypĺňať tvoj prázdny čas. Zaobstaraj si nejaké domáce zviera , psa , alebo mačku , začni sa viac učiť a uvidíš že ti neostane času nazvyš a nepomyslíš ani na žiadne rezanie