Dobrý deň, máte niekto skúsenosť ako atopik s chlórovým bazénom? Ďakujem.
Atopik a chlór
Nie som atopik, ale chlór je naozaj veľmi agresívny. A to by mal v tých bazénoch byť v norme. Ale prax je taká a najmä v sezóne, že jeho koncentrácia v bazénoch je navýšená poriadne. Inak sa nedá zabezpečiť zdravotný aspekt, keďže množstvo ľudí sa ide do bazénov vyčúrať. Mladí, starí, jedno. Ideálne by bolo, keby bola do bazénov pridaná látka, ktorá by pri styku s močom menila farbu. Voda okolo páchateľa by sa zafarbila napríklad na červeno. V súčasnosti je to však iba sci-fi. Vstup do bazénov by nemal byť pre každého. A to nech si hovorí kto chce čo chce.
ja chodievam plávať a som atopik ale idem do chlorovaneh bazenu az vtedy ked mam zahojenu komplet celu pokozku lebo inak sa ekzem ozaj extremne zhorsuje ... a tak vzdy ked sa mi urobi nova mapa tak nastavim sa na protopan a idme komplexne zvnutra aj zvonku a do par tyzdnov je prec a plavam dalej
www.albixon.sk tu si nieco o tom precitaj, toto mi nevadi vobec, nie je to sice ako "more" no lepsie ako nic
Čo to je? To nepoznám vôbec.
Ahoj, ja mam atopicky ekzem a do bazena chloroveho vobec, som velmi vysusena a vsetko ma svrbi. Doma sme vsak presli na slanu upravu vody a v pohode.
aká je otázka, resp. problém..?