ahojte,uz dlhsie ma trapia pocity zavisti,hoci som mlada,pekna,stastne vydata,mam krasne zdrave deti,aj financne sme na tom dobre,mame zazemie,mam ludi okolo seba aj vzdelanie...jednoducho nic mi k stastiu nechyba akoby,aj tak ked vidim,ze niekomu sa dari,alebo je v niecom lepsi a podobne,navonok sa tesim ale vo vnutri mam taky pocit zavisti.Ten pocit netrva dlhodobo.Nechapem preco,ved chcem byt dobroprajna a nikomu nezelam nic zle.Je to normalne? Vy nezavidite? AK ano tak bojujete s tym? prosim len o konstruktivne komentare.vdaka
Prečo závidím?Zavidite aj vy druhym?
myslem ze s tym diablom to je pravda lebo on chce aby sme hresili
je to presne tak ako sa hovori, ze clovek si nevazi co ma az kym o to nepride
Zavidi kazdy...to nikoho neoklamete....lebo kazdeho klame diabol, prero hresime a preto aj zavidime, lebo to je hriech...
Nie, nezavidim. Staram sa o seba. To mas tak, ak si oblecies najkrajsie a najcistejsie saty na spinave telo, nepomoze ti to. To iste mas so stastim v zivote. Stastie je vnutorny stav, nic co mas, alebo nemas, ho nemoze ovplyvnit, navodit.
Pokiaľ je to ten typ zavisti ktorý ta burcuje a motivuje k dosiahnutiu lepšich vysledkov je to podla mna fajn. Ine je uz zavidiet a zelat niekomu zle len preto ze to nemas ty. Ale toto co popisujes mi pride skor ako taka rivalita a nie nieco co by vyslovene robilo problemy
zavist je uplmne normalna vlastnost. Len si treba dat pozor, aby sa nepremenila na nenavist. Vzdy bude niekto, kto bude mat nieco, co ja nemam, alebo mat nemozem. Ziadny clovek nie je uplne na 100 percent stastny. Kazdemu nieco chyba.