Vysadenie CITALOPRAM/CITALEC

Príspevok v téme: Vysadenie CITALOPRAM/CITALEC
vasilka

Uz asi 5 rokov beriem Citalopram, rada by som ho vysadila.. Lekarka mi ho neustale predpisuje, necitim nejaky zaujem z jej strany o postupne znizovanie davok, skor mi prechodne predpise este silnejsie lieky (Elicea, Xanax). Rada by som ho postupne vysadila sama, ale obavam sa vedlajsich priznakov z vysadenia. Obcas ked si niekolko dni Citalopram nedam (zabudnem....) tak sa mi toci hlava, som malatna, ospata, mam neprijemne pocity. Vysadzal niekto Citalopram? Mam v plane prejst na pol tabletky denne, potom na stvrt.. a takto postupne s nim skoncovat. Ako ste ho vysadzali vy? Dakujem..

ccccccc

Ja som citalec vysadila sama asi pred pol rokom. Najprv som asi mesiac brala po polovici, potom 3 tyzdne tak ze len kazdy druhy alebo treti den a nakoniec ked som prestala brat uplne nebol ziadny problem. Dokonca by som mohla povedat, ze som sa citila lepsie bez nich. Natazsie to bolo ked som znizila davku na polovicu ale ani to nebolo nejak hrozne.

srdiečko100

Ahoj, ja mam s Citalekom bohate skusenosti uz roky ono zalezi ze naco a kvoli comu ten citalek beries a je pravda ze mala by si ho vysadzovat pod dohladom doktorky ono vies problematika nie je ani v tom ho vysadit a nejaku dobu fungovat bez neho ako to ze problemy depresia, panicka porucha , socialna fobia atd. sa po nejakom case aj po vysadeni nemusi to byt hned ale aj dlhsie dobu napr. cca rok zvyknu objavit opat. Ja ked som citalek vysadzala tak to bolo v pohode tusim ze sme to vysadzali tak ze nejak 2 dni beres potom obden potom zase nejaky den sa berie a vysadi to nieje taka sranda ze ty zo dna na den prestanes brat lebo to moze sposobit silny atak aj.

syndiluca

Bez lekarky ten citalec urcite nevysadzujte, sami vidite, ze mate problemy, ked ho zabudnete uzit. Asi bude nejaky dovod, preco vam ho nechce lekarka vysadit.
Alebo mozte skusit zmenit lekara, ak uz vasej psychiatricke neverite.