Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Bolesť pri chôdzi

Príspevok v téme: Bolesť pri chôdzi
dominika_k

Dobrý deň,

už nejak ten piatok som spozorovala na sebe, že nezvládam kratšie ani dlhšie prechádzky..chodenie celkovo. Po prejdení ani nie sto metrov ma začínajú páliť lýtka a bolia ma klenby. Niekeby ma bolia aj záhyby v kolenách (zo zadnej strany) Nevedek by mi niekto pomôcť, čím by to mohlo byť zapríčinené? S doktorom som pri tom nebola...

Derin

Dobrý večer chcem sa spýtať už asi 2 týždne ma pobolieva zozadu v ľavom kolene neviem či šlacha alebo čo sa tam nachádza problém s vystretím a pokrčením v kolene nemám len mám pocit že ma to už začína ťahať aj vyššie v stehne tiež zozadu ďakujem za radu a odpoveď

MatejR

Dobrý deň Dominika,

Pokiaľ môžete vylúčiť ochorenie žíl, nebude to nič vážne. Pravdepodobne ide o preťaženie svalov, zapríčinené nadmernou aktivitou alebo nevhodnou obuvou.
Vo Vašom prípade ide pravdepodobne o preťažený sval na lýtku (m. gastrocnemius), ktorý má začiatok práve v kolennej jamke a upína sa na pätovú kosť prostredníctvom achilovej šľachy.
Riešenie je jednoduché, tento sval sa musí uvoľniť a prebudovať. Ako náhle začne sval správne pracovať, chôdza bude pre Vás prirodzená a bezbolestná.
Prajem skoré uzdravenie.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu

nata24

Príčin môže bzť veľa, padajúca klenba, zvýšená váha tela, zlá obuv, zapalené šľachy.... ja som mala tendovaginitidu na achillovej šľache ani obstrek nepomohol no bola som na dotykovej infúzii kyslíkom v Trnave 8x a pohodka jahodka hned na druz den po prvom sedeni ma bolest presla o polovicu vrelo odporucam! Pani mi hovorila že to je aj na opuchz nôh,bolesti, zápaly aj kožné problémy sa tým dajú riešiť

Dominika_fioretta

Ďakujem za odpovede. Praveze vôbec nesportujem a chcem začať ale bránia mi v tom kolená. Chcela som ísť k Dr. ale neviem ako mu to vysvetliť. Už som dávnejšie bola a chodila som na rehabilitácie ale nepomohlo...

syndiluca

Nezacali ste sportovat? Mozno je pricinou krc v nohach pocas noci.

Skuste magnezium vecer 500mg/ magneziove tablety -dostat kupit v lekarni.