ahojte, mam najlepsiu kamararku. pred par dnami odisla na cele leto do zahranicia za svojim priatelom, on nie je odtialto. aj ja mam priatela, no vzdy mi bola prvorada. ale ja u nej nie :( nonstop cele dni skypovala, volali, pozrali filmy cez net spolu. a mna to mrzi lebo uz odisla a nestihli sme byt spolu ani... po lete pride a po novom roku pride on sem, takze zase celu jesen a zimu preskypuje doma. teraz ako je tam sa ani neozyva, malo mi pise.. vsetko som povedala menej dobrej kamaratke a povedala mi ze ziarlim, lebo priatel mojej naj kamosky ma uz dom auto pracu je po skole, a moj je este len prvak na strednej a nevie co je zivot..
prosim, napiste mi na to svoj nazor. nchcm na nu ziarlit, zavidiet jej, ved jej vsetko doprwjem.. len chcem byt aspon sem tam s nou..
strasna zavis kamaratke?
presne tak iba sa s tym zmierit, ina moznost nie je
nemas moc na vyber len sa s tym zmierit
Presne viem co prezivas a aj ako veci vnimas.Toto iste som aj ja zazivala s mojou naj kamaratkou pred par rokmi. Musim ti ale oznamit,ze ziarlis a si nezdravo a neprimerane fixovana na kamaratku. Kamaratka je samostatna osoba,ktora zije svoj vlastny zivot tak ako ona chce a tak to aj vzdy bude. Mozno do isteho veku sa da take kamaratsvo s nedzravou fixaciou udrziavat,ale to len do isteho veku-pretoze ked nastupi na scenu partner,praca a vlastna kariera,tak taketo kamaratstvo to neustoji. Kamaratka ti nie je povinna skypovat podla tvojich predstav a tiez moze jar leto jesen zimu travit s kym chce a kde chce,a ked to vnimas ty negativne znamena ze chyba je na tvojej strane. Snaz sa vnutorne od toho oslobodit.Ber to tak,ze kamoska ma svoj zivot rovnako ako ty. Pred par rokmi som sa hnevala na moju kamosku,ze sa vidavame zriedka.Predtym sme sa videli kazdy den a potom ked bola praca partner atd...tak ledva raz za 2tyzdne. Pochopila som ale ze kazda z nas ma svoj zivot. A beriem ako bonus ked si najdeme na seba cas a pokecame:) Nemyslim si ze tym nase kamaratsvo trpi,skorej vidim ako podrastlo na vyssiu uroven-t.j ze nemusime byt spolu vsetok cas a mat na seba nezdrave naroky a aj tak mozeme byt naj kamosky,ktore sa toleruju a podporuju jedna druhu v jej vlastnom zivote
No mne sa už stalo, že po kamoška,ktorá porodila so mnou ukončila kontakt. Druhá sa po pôrode zase správa ako predtým - občas napíše, príde, pokecá....čas sa dá nájsť,keď sa chce :) Aspoň vieš už, aká je. Najlepšie je snažiť sa byť s ľuďmi, ktorí chcú byť s tebou :)
Monika, asi ťa môj názor nepoteší, ale do budúcnosti môžeš očakávať, že hoci aj máš teraz kopu kamošiek, skôr, či neskôr si každá nájde frajera a neznamená to síce, že by kamarátku už nemala rada, lebo ona má v srdiečku lásky dosť pre všetkých, ale deň má len 24 hodín a ona sa nemôže pretrhnúť a tráviť s kamoškami toľko času ako predtým, keďže má už frajera. Takže takmer všetok čas venuje jemu a to sa potom javí, ako keby na kamošky kašľala, hoci to tak nemusí byť. Ona už len nemá čas sa im venovať, lebo všetok jej čas patrí frajerovi. To je tak, keď sa niekto zaľúbi.
No a najviac ich stratíš asi tak pred tridsiatkou, lebo vtedy sa roztrhne vrece s bábätkami a ktorá má bábo, od tej sa už potom ty sama automaticky odtiahneš a viac sa s ňou nekontaktuješ, lebo už sama cítiš, že nemá čas, nakoľko sa už venuje vlastnej rodine. Mne sa osvedčilo pracovať vždy niekde v kolektíve medzi ľuďmi, tam sa stále niekto nájde na kávičky a kecačky, nech by to aj o 15 rokov mladšia kolegyňa bola, to je jedno. Hlavne, že je s kým pokecať a aspoň na tom pracovisku prehodiť pár slov, zájsť niekedy na kávu.
Nechcem tým obhajovať tvoju kamošku, samozrejme by bolo pekné, keby si aj na teba našla čas, ale takto to už býva, tak asi bude najlepšie, keď sa porozhliadaš okolo seba a skúsiš si nájsť aj iné kamarátky. Viazať sa len na jednu je trošku smutné, keď to potom takto dopadne (myslím pre teba dopadne, nie pre ňu, lebo ona je takto šťastná), ale vidíš sama, no...