NEUZNANA HODINA NA SMENE V PRACI

Príspevok v téme: NEUZNANA HODINA NA SMENE V PRACI
SAMUEL11

Nevie niekto poradit,ci ma pravo zamestnancovi sef odobrat hodinu zo smeny ked u nas si vymysleli Workshop a ja som odmietol na neho ist,ale som nadalej zotrval na svojom pracovisku a robil som svoju robotu.Sef sa mi vyhraza,ze mi neuzna hodinu zo smeny a budem si ju musiet nadrobit.Ma na to pravo,lebo ja si myslim,ze ucast na takom niecom nieje povinna.Dakujem

SAMUEL11

Pozvanie na Worksop doslo na moju firemnu mail.adresu v zneni,ze vas pozyvam nanho.Nebola tam ani poznamka,ze je to povinne ze za neucast sa bude strhavat cas trvania.Ide tu o princip.Ak je potrebne tak sa vedenie neukaze pri nas aj mesiac,ale ak treba ist na takuto vec tak robi ludom problemy.Lebo ak mas ist na skolenie BOZP,alebo ine tak je tam prezencka a vies,ze to je spojene z nejakym paragrafom a si upozorneny,ze ak sa nezucastnis tak nieco porusis(paragra(,ale pozvanie na takuto vec a neucast strhnutim doby trvania ma udivuje.Nieje problem si hodinu nadrobit,ale ako som spominal ide o princip.Na jednej srane totalny nezaujem o bezne pracovne problemy spojene s aroganciou a na druhej ta potrebuju na Worksope.

0vecka

otazne kde bol ten workshop tiez ci si tento pokyn dostal ustne alebo pisomne... ak to bolo ustne tak sa vzdy mozes vyhovorit ze to nebolo v duchu povinnosti oznamene a nevedel si ze je to povinne... otazne ale je ci sa xces kvoli jednej hodine natahovat...

adr1a.

Pozri si svoju napln prace. Lebo vacsinou ako posledny bod tam do naplne zvyknu davat "plni pokyny priameho nadriadeneho" tak dako. Nemusi to byt zrovna takto formulovane lebo co firma organizacia ai tak si davaju svoje vlastne formulky. Ale gro ostava - plni prikazy pokyny nadriadeneho veduceho ai.
Takze ano, mal si to respektovat a ist tam. Ak si sa chcel tomu vyhnut mal si v tomto smere podniknut nieco skor (Pecko, PN, ci dovolenka - no tu by ti musel aj tak podpisat schvalit tiez nadriadeny). Takze mal si ist najskor k lekarovi ak si sa chcel tomu vyhnut. Nadrob si tu 1h. Za taku kravinu si nerob trable. A nabuduce konaj skor, rozmyslaj pritom a nie ako male decko. To je to iste ako keby si nesiel na poradu sluzobku ai kde ta sef posle vysle

Messje

Precitaj si este raz zmluvu.Ak tam mas uvedene workshopy tak si mal ist.Ak si aj na pracovisku bol,akoby si nebol lebo zamestnavatel ta potreboval inde.

mathew19

Miesto výkonu práce určuje zamestnávateľ? Miesto výkonu práce máš určený v zmluve a podstate nikde inde nemusíš(alebo nemôžeš?) robiť. Ale priznám sa ze sa do toho moc nevyznám.. Iba som sa tak zamyslel :)

N-ika

Miesto vykonu prace a jej napln urcuje zamestnavatel, takze ak ta zamestnavatel posle na takuto akciu v ramci tvojho pracovneho casu tak ano, je tvoja povinnost sa toho zucastnit. To je ako keby si sa nezucastnil porady, skolenia atd...to sa tiez deje v ramci pracovneho casu. Takze si to bud nadrob alebo si daj napisat neplatene volno.