Nedokazem alebo nemozem vysadit antidepresíva

Príspevok v téme: Nedokazem alebo nemozem vysadit antidepresíva
srdiečko100

Ahojte je tu niekto taký kto má podobný problém?Teraz mám 22 a v puberte sa u mna spustili depresie sli sme za psychiatrom doktorka mi nasadila lieky Citalek, citalopram je pravda, že tieto lieky mi dost pomohli a neviem si predstavit ako by to so mnou dopadlo keby mi nenasadila lieky. Lieky zaucinkovali ja som sa zacala citit normalne dokonca lepsie ako bez nich az som mala pocit ze mi nic nie je citila som sa fajn brala som aj beriem ich dlhu dobu. Lenze prisiel cas ich vysadit tak ze ich ideme reku s doktorkou vysadit s vysádzanim nebol žiaden problém, žiadne vedlajšie účinky. No ale co sa nestalo asi po 7 mesiacoch nebrania citaleku, depresia sa mi vrátila v plnej sile, úplne tie isté prejavy ako pred začatím brania tohto lieku a to som ani nemala nejaký problém alebo čo proste sa depresie vrátili tak sme ho museli nasadit opat. Aj psychiatricka aj psychologicka hovoria ze citalek nieje take silne antidepresivum, ze su aj tazsie lieky ale aj tak ked ho clovek prestane uzivat sa mi vratia priznaky, vlastne ked ho beriem tak sa citim fajn ale ked ho po dlhsej dobe vysadim tak som zase tam kde som bola. Nemate niekto podobny problem alebo neviete mi nieco poradit. Diki.

lukatina

no ja beriem lieky uz 9 rok ale nizku davku len pol tabletky sertralinu. Ano skusala som ich vysadit a brala som magnezium ale vidis vratilo sa to za pol roka.vobec nic mi nebolo uplne normalne som sa citila ked som tie lieky vysadila ale odrazu zo dna na den som mala v noci panicky zachvat ale taky silny ze som az vracala a zavolala si zachranku. Takze na druhy den k lekarovi a znova mi lieky nasadil.

srdiečko100

Syndiluca: No o tych neziaducich ucinkoch to je o tom po tom. Je fakt ze som za poslednu dobu dost z neho pribrala a niekedy ma berie pocas dna z neho spat. Ono je pravda ze sa po citalecu citim o dost lepsie a bez neho by som asi nedokazala fungovat ale vies ta depresia je stale akosi vo vnutri lieky len potlacaju tie priznaky neodstranuju pricinu a ta depresia stale je v tele a hoci je to s tymi liekmi o dost lepsie aj tak si myslim ze to nie je celkom ok =(

srdiečko100

Ahoj lukatina a neskusali ste to s doktorkou alebo ty si to neskusala riesit nejakym inym sposobom namiesto toho brania liekov?ja som teraz kvoli depresiám zacala chodit na biofeedback ale ci to pomoze bohvie...ty ako s tym fungujes v zivote medzi ludmi praca a tak? kedy ti panicka zacala? prepac ze sa tu tak vela vypytujem ale pytam sa kvoli sebe.

syndiluca

Ak by ste mali trpiet depresiami, radsej uzivajte dlhodobo Citalec. Urcite sa poradte s lekarkou, ale CItalec nema nejake vazne neziaduce ucinky, takze hoc by ste aj do konca zivota uzivali lieky, hlavne ze sa budete citit dobre.

lukatina

si na tom ako ja beriem antidepresiva sertralin uz roky kvoli panickej poruche pred pol rokom som ich vysadila a vratilo sa mi to este v silnejsej forme. takze ich beriem znova a je mi dobre s nimi.A este nieco vratilo sa mi to zo dna na den a drzalo ma to kym mi znova nezacali lieky zaberat.Takze vysadit ich nemozem.