Ahojte,
Som v 8ročníku a neviem kde na strednú. Rozmýšlala skm o Hotelovej Akademii ale počula som že sa tam berie priemer 2.1 a ja mam priemer 4.0 akú školu by ste mi odporučili som zufala :( niekde na východnom slovensku :) je mi jedno co to bude za skola ale niejaka dobra :)
Neviem kde na strednú :(
Akože máš 4-ky od hora až dole keď máš priemer 4.0? To potom nejaký učebný odbor bude pre teba lepší napríklad automechanik alebo niečo také. Teraz vážne, škola si urobí zoznam zo všetkých žiakov ktorí sa k ním hlásia kde sú všetci zoradený podľa bodov, ktoré škola udeľuje podľa vlastných kritérií ako napríklad známky z vysvedčení, nejaké olympiády a podobne. Následne prijme všetkých, ktorí budú nad "čiarou" (čiara predstavuje počet žiakov ktorých chce škola priať, teda chcú priať 30 žiakov ,pod 30 žiakom urobia čiaru a ostatný sú nepriati). Týmto som chcel povedať že pochybujem že škola prijíma len do priemeru 2.1 keby nenaplnili počty žiakov ktorých chcú priať a teda možno zoberú aj teba ak sa dostaneš v tomto zozname na vrchné miesta. A za druhé neviem ako u "vás" no v mojom okolí už skoro všetky školy robia prijímacie skúšky a vysvedčenia ich vôbec nezaujímajú. Na prijímacie skúšky sú zavolaný všetci žiaci ktorí sa k ním hlásia(tu môže byt výnimka že napríklad do priemeru 1.5 sú automaticky priaty a nemusia ísť písať prijímacie skúšky), no a tieto testy ktoré napíšeš na prijímacích skúškach škola opraví pridelí každému body, urobí zoznam, spraví čiaru napríklad za 30-tym a ostatný sú vybavený(neprijatý). Takže pokojne si daj prihlášku aj na túto školu, no musíš si dať aj prihlášku na školu kde si budeš istá že ťa zoberú lebo ak by ťa nakoniec nepriali ani na jednu mala by si veľký problém. Ale ak máš na vysvedčeniach samé 4-ky (vychádzam z toho že si napísala že máš priemer 4.0)a je to spôsobené tým že ti to učenie moc nejde, mala by si pouvažovať o nejakom učebnom odbore(3 ročné štúdium bez maturity). Snáď som ti aspoň trochu pomohol :)