Čo je kocurikovi?

Príspevok v téme: Čo je kocurikovi?
kocuricek

Ahojte.
Popisem vam priznaky:
Kocurik schudol
Ma vyplznutu srst
Na uskach ma nejake sive nanosy
Strasne mnauka akoby volal o pomoc
Trasie labkami
Vela papa ale je chudy

Dali sme mu tabletku ma odcervenie ale ocividne jr v tom nieco ine.
Este ked bola zima mal sem tam hnacky a vsimla som si ze pokaslieva.
Nemate niekto skusenosti s niecim takým?

Nepomohlo by ho okupat alebo mu dat nejaky obojok proti parazitom???

cogito

Dobrý deň,

z daného popisu to vyzerá, že kocúr trpí svrabom. Ideálne je ísť k veterinárovi. Avšak na dané ochorenie sa používa prípravok Advocate alebo Stronghold (ide o spot on aplikáciu, čiže pipeta, ktorá sa vytlačí na kohútik medzi lopatky), tieto prípravky účinne pôsobia na ektoparazity ale aj endoparazity. Vyzerá to, že je v horšom stave, preto určite bude treba liečbu opakovať. Cena jednej pipety je okolo 10 - 12€, čiže dosť vysoká suma.

Biela Kobra

Útulky sú v tomto období preplnené chorými mačencami a kotnými mačkami, ktoré teraz nezodpovední ľudia vyhadzujú na ulicu. Väčšinu útulkov na Slovensku prevádzkujú ľudia dobrovoľne vo svojich vlastných bytoch, domoch, za svoje vlastné peniaze a vo svojom voľnom čase, takže čo dokážu útulkári, dokážeš aj ty.
Je super, že sa staráš o vonkajšieho kocúrika, ale vyzerá to s ním nedobre a bez veterinára môže v bolestiach uhynúť. Pravdepodobne má viacero problémov. Čím ho kŕmiš? Má dostatok čerstvej vody každý deň? Hnačku alebo zničenú srsť môže mať aj od nevhodnej stravy.
Hovoríš, že si mu dávala odčervovaciu tabletku, to je výborné, takže dá sa ti pohladkať? Dá sa ti vziať na ruky alebo na kolená? Ak áno, máš vyhraté. Treba si požičať prepravku pre mačku - áno, s týmto ti môže pomôcť najbližší útulok, keď tam zavoláš a vysvetlíš situáciu. V prepravke ho treba zobrať na vyšetrenie k veterinárovi, s čím by ti tiež mohol pomôcť útulok, prinajmenšom s preplatením účtu u veterinára, ak má nejaké peniaze napr. z 2 % z daní. Alebo aspoň poradiť veterinára, ktorý za liečbu pouličnej mačky nebude pýtať takú strašnú sumu.
Ak sa ti chytiť nedá, útulok by ti mohol zapožičať odchytovú klietku, kde by sa kocúrik mohol chytiť na návnadu - jedlo.
Všetko sa dá, len treba spraviť prvý krok a hlavne dostať kocúrika k veterinárovi. Podľa toho, či opisuješ, kocúr trpí a ak mu nepomôžeš, dopadne to zle.

haluza

moze mat parazitov, alebo besnotu !
jednou tabletkou ho neodcervis !
veterinar je drahy...a tiez nechapem na co divu macku vlacis do bytu ?vsak tam vobec nepatri !!

netreba

Alebo ju ráno chytiť a zavrieť do dielne/garáže, a keď sa vrátite z práce, tak zavolať veterinára. Inak takto bez pomoci za pár dní pravdepodobne uhynie. :(

Caro

Netreba- myslim ze keby ho chce chytit tak sa jej to podari uz davno. Skor ide o peniaze a celkom to chapem. Veterinari su drahí a to co popisuje moze stat aj stovky eur

netreba

Prepravku nemáte? Ak hej, tak ráno by sa dal podľa mňa chytiť, vtedy sú snáď asi všetky mačky prítulné, lebo sú hladné.