Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Som tučná?

Príspevok v téme: Som tučná?
Nela99

Ahojte, mám takú dilemu. Mám 13 rokov (viem, v mojom veku by som nemala riešiť ako vyzerám ale potrebujem pomoc) 167cm a 54,5kg. Podla BMI mám ideálnu váhu ale niečo tu nesedí. Postavu mám normálnu, len brucho je veľké. V páse meriam 85cm a to je veľmi veľa. Bojím sa, že sa mi to nepodarí schudnúť aspoň na 80 cm a postupom času budem iba priberať a priberať. Každé ráno chodím pešo/autobusom aj späť zo školy, jem ceľkom zdravo, niekedy zhreším čokoládou a cvičím 30 day shred od jillian michaels. A nič. Bojím sa že ma chalani nebudú o pár rokov chcieť už len preto lebo každý chce mať vyšportovanú priateľku. Vopred Ďakujem za odpovede a prípadné rady.

Dominika0101

Lolinka, jej sa tuk moze ukladat do bokov a brucha. Nemusi mat hned zdravotne problemy. Zacala som chudnut a tiez islo vsetko hlavne z brucha. To je moja problemova partia.

lolinka

Váhu máš dobrú, určite sa nesnaž schudnúť. Keď máš väčšie brucho, tak tam bude nejaký iný problém, pravdepodobne to nebude tuk, možno si nafúknutá, možno si na nejakú stravu alergická a prejavuje sa to takto. Ale možné sú aj iné zdravotné príčiny. Radila by som ti nechať sa vyšetriť u lekára, nech zistí, čo to spôsobuje. Ale určite sa nesnaž chudnúť, lebo si tým len ublížiš a brucho ti aj tak nezmizne, keďže tam sa jedná o iný problém.

Dominika0101

Je mozne, ze mas brucho aj nafuknute a potom posobi vacsie. Ale hlavne je citit sa dobre vo vlastnom tele. Ak sa necitis, tak pomaly sa da vsetko upravit. Len vydrz aspon par mesiacov. Ja ked som si sadla, som mala mega pneumatiky na bruchu a ostatne chude :D teraz uz je to okej :)
Drzim ti palce :)

Dominika0101

A nie kazdy chce vysportovanu priatelku. Vela chalanov hovorilo, ze sa im pacia samozrejme aj baby s oblejsou postavou :) Ale nech je sumerna. Ak mas take brusko, bude lepsie aj pre tvoje sebavedomie trosku zmenit tu stravu. Budes aj krajsie vyzerat vo veciach a hlavne na strednej su decka dost krute a takto sa aspon vyhnes posmeskom, ked si das obtiahnute tricko/saty :)
Neboj. To pojde dole :) Aj sa este vekom trosku vytiahnes a skudnes :) Ale naozaj to neptehanaj so sladkym a s pecivom. A tie sladke vody. Ja som z toho schudla skoro 5kg :)

Dominika0101

Vaha znie dobre, ale to brucho je ozaj dost velke :\ Mala som to rovnako. Skus zacat behavat aspon hodinu denne kazdy druhy den. Nepi sladke vody. Daj si nesladeny caj alebo iba cistu vodu. Mne toto najviac pomohlo. Sladke skus zredukovat na raz za tyzden a daj si radsej malu misku ovocia (najlepsie do obeda). Nejedz vela peciva. Malo by to pomoct :)