Podvodníci na internete

Príspevok v téme: Podvodníci na internete
NaivnáAnča

Ahojte, potrebovala by som od Vás radu. Na internete som s istou osobou uzatvorila obchod. Ona mi mala poslať tabletky (presnejšie neurol ) a ja som jej zato dopredu mala poslať peniaze ..kedže som tabletky veľmi súrne potrebovala, tak som jej tie peniaze aj poslala ..bolo to 20 €, lenže tabletky nikde a peniaze fuč ... Viem, že niesom prvý prípad čo sa takto nechal oklamať a naivne dôveroval niakej cudzej osobe z internetu ...Preto sa chcem opýtať Vás, čo by ste robili na mojom mieste ( okrem odpovedi - nikdy by som nikomu neposielal peniaze dopredu ) a či sa teda dajú proti tomu podniknúť niake právne kroky ..? Pomôže mi každá dobrá rada, prípadne napíšte Vaše skúsenosti ...

kreditka

No rýchlo volaj na políciu a daj všetky informácie o tom človeku a čo sa stalo, proste vśetko povedz co o tom pripade vies a nech policajti svihaju s hukajucim majakom na aute!!!!

kafe

napísala by som niekde na blogu, fóre čo sa stalo, zverejnila číslo, mail adresu a každý detail čo o dotyčnej osobe viem (mesto, kde pracuje, čo iné predáva a pod). Inak, predtým než niečo zaplatím si práve takéto veci zisťujem, detaily, všímam si ako osoba reaguje na moje otázky, či je v pohode alebo nervózna..
Ja viem, že podvodníci si číslo i mail ľahko môžu zmeniť a nič to nerieši. Ale často to ani robiť nemusia, lebo ľudia sú proste ticho a nič nepodniknú. A meniť si tisícikrát číslo je tiež trochu otrava. Tak ak nič iné, aspoň im znepríjemním život trošku. Na peniaze zabudni, proste si ich vyhodila von oknom.

Poison

Právne kroky ? a čo by si tak asi povedala ? že si si chcela kúpiť liek na čierno ktorý je na lekársky predpis ? Ešte by si sa dostala do problému aj ty.

blecha

ale preco najhlupejsia? taketo lieky by som cez net nekupovala, ale aj ja som uz platila dopredu cudzim ludom a vzdy mi prislo co malo. Myslim ze to je jedno ci clovek zaplati dopredu alebo na dobierku. Lebo ked ta chce dakto oklamat, tak tak oklame aj tak. Pri dobierke ti posle nejaku bezcennu vec a to sa dozvies az ked za balik zaplatis... Bolo by dobre asi osobu dopredu nejako oveerit, napr. nech posle fotku predmetu, alebo tak.

mam56

Moji duchovní kamaráti sú 100 x inteligentnejší ako nejaké tupé teliatko z malej dediny.
Som dobrý k tomu, kto je ku mne dobrý a takí máte byť aj Vy, keď ste ešte ako tak normálni.

mam56

Tak k veci.
Pýtaj si peniaze naspäť, najprv to jej pi.i povedz pekne a keď nepochopí, tak jej povedz, že to dáš na políciu, za podvod.
Did?
A keď to nepochopí, tak sa obráť na mňa a ja ju poriešim aj na diaľku (strach mať nemusí, vôbec sa ma báť nemusí, ale to jej nepomôže).
Ako hovorí básnik - kreativite sa medze nekladú.
Because the music DOOO.
Aj mne sa jeden vyhrážal (mafián), tak som s ním komunikoval veľmi pekne, všetko som mu dal a potom? A potom? Som ho do.ebal ako poslednú špinu.
Na mňa to môžeš skúsiť, ale iba raz.
P.S. Smrťou sa nič nekončí...
www.youtube.com

NaivnáAnča

Trošku viac odveci, snáď sa ale ešte objaví niaký rozumný človek so schopnosťou reagovať k téme :)

mam56

Ja tiež pracujem s využitím internetu. Mám klientov z nemecky hovoriacich krajín (deutschsprechende Kunden) a takisto aj z anglicky hovoriacich krajín (English speaking clients).
S nimi nie je práca vôbec jednoduchá, ako si niekto myslí.
Ich prvou otázkou je často napr.: Sind Sie ein Betrüger? (Ste podvodník?).
Kým nevidia výsledky, tak mi nič nepošlú, ani keby som sa po.ral.
Tak si nemyslite, že to mám na ružiach ustlané.
A ešte jedna vec, nie som rasista a nikdy ním nebudem. Ak máme problémy, tak si ich ako komunita vyriešime (aj tak robíme) a isto sa nebudeme spoliehať na pomoc niekoho, ktorá nikdy ani nepríde.
Vy si tam riešte vaše neriešiteľné problémy s Rómami.