Skolióza, problém so symetriou svalov

Príspevok v téme: Skolióza, problém so symetriou svalov
mato1999

dobry den chcel by som sa spytat ci ma niekto skusenosti so skoliozou ide o to, ze ked som bol mensi nosil som na treningy tasky cez rameno a mam vychyleny chrbat do pravej strany a hrbim sa, ako sa to da napravit za kym s tym ist lebo doktor u ktoreho sme boli mi povedal ze to je v dnesnej dobe normalne a ze sa na to neumiera ale ja uz ani neviem ako mam chodit aby som bol vystrety rovno a niekedy to docela boli hlavne ked nedrzim spravne ramena, svaly tiez nemam rovnake napriklad trapezy mam jeden vacsi jeden mensi. neexistuje nejaky lekar pre sportovcov alebo niekto skuseny za kym by som s tym mohol ist popripade co by ste doporucili, nie je nejaka pomocka aby som bol vystrety ktora sa da kupit v lekarni? dakujem.

MatejR

Dobrý deň,

Vaše problémy nespôsobuje priamo skolióza ale ide o svalovú nerovnováhu.
Jednostranným zaťažovaním sa Váš organizmus dlhodobo prispôsoboval chybnému držaniu tela, čím sa niektoré svaly skrátili a na druhej strane sú svaly oslabené. Dôležitá je odborná diagnostika pohybového aparátu, kedy sa zistí presne, ktoré svaly spôsobujú daný problém.
Podstatou liečby je svalová terapia, pri ktorej sa postihnuté svaly prebudujú. Vo výsledku terapie bolesti ustúpia a telo sa vráti do správnej pozície.
Prajem skoré uzdravenie.

Matej Riger, Applause Klinika pohybu

habibi86

Aj ja to mám a tiež mi hrozila v roku 2005 operácia. Ale vzoprela som sa a cvičím. Musíš nabrat svalovu hmotu aby mala chrbtica na com drzat. Cim viac svalov tym lepsie. Cvicit,cvicit.cvicit a zdravo sa stravovat!!!