Ahojte mam problem keďže ide leto a teploty stúpaju všetky nežiaduce chplky preč! No problem je, že som alergická na holiace prostriedky takže žiletka a vosk neprichádza do uvahy! Nedavno s dostala epilator a bol super! Lenže po ňom chlpy nerastli normalne ale začali rasť pod kožu.Mate niekto podobný problém lebo ja som zufalá ak áno prosím poraďte mi za každú radu som maximálne vďačná.
Chlpky po epilacii začali rasť pod kožou čo robiť!
Ďakujem za rady len by som chcela utresniť , že alergia spočíva v tom že holiace prostriedky obsahuje látku kátón .Pokožka na ňu reaguje priam histericky zle celá sa strašne začervená a veľmi zvrbí na to svrbenie nic nepomahalo a dôsledkom svrbenia sa robili vyražky a jazvy ,s ktorými som bojovala 2roky ale aj ked som to nesvrbela tak sa robili také černene bodky vo velkosti hlavičky klinca :) takže žiletky už, nikdy!!! A ten pealing tym je myslená pealingova rukavica ?
Peppy
Ja som len napisala ze som o tom este nepocula.Aj ked neverim ze je to alergia na ziletku
Je to podla mna nespravnou ziletkou,zlym holenim,zlym kremom alebo mydlom...Popripade treba kozu hned natriet spravnym kremom ak je koza citliva.
Pre Messje: Nie je to až taký nezmysel ako si myslíš. Sama som s tým mala problém, že keď som sa oholila žiletkou, tak mi po celej ploche vyskákali červene vyrážky, ktoré sa ešte aj zapaľovali. Takže ani časté a pravidelné holenie u mňa neprichádzalo do úvahy. Nepomáhalo mi na to nič. Z toho dôvodu som sa aj hanbila nosiť kraťasy v lete. Často krát mnoho vecí pochopíme až vtedy, keď to zažijeme na vlastnej koži. A ja zakladateľku témy úplne chápem.
Nerozumiem ako mozes byt alergicka na ziletku.To som ešte nepocula.Pri vytrhavani chlpkov epilatorom je vzdy riziko ze zarastie chlpok pod kozu.Najlepsie oholit ziletkou ale byt na nu alergicka?To sa ako prejavuje?
Kedysi som mala tiež tento problém, keď som používala epilátor. Nebolo to len pár chĺpkov, ale skoro komplet všetky mi zarastali. Z toho dôvodu som sa v tom čase vrátila ku žiletke. Žiaľ som tmavovláska a mám aj tmavé hrubšie chlpy, a po oholeni žiletkou mi ostávali nechutné čierne bodky nehovoriac o tom, že nikdy sa mi nedarilo oholiť dohladka. Vkuse som pichala. Minulý rok som sa už naštvala a zase vyskúšala epilátor a zarastanie chĺpkov ma už netrápi. Možno raz za čas si nejakého nezbedníka pod kožou nájdem. Mne pomáha, keď si po epilovaní natriem pokožku s kokosovým olejom, a cca 1-2 krát do týždňa spravím peeling. Hlavne ten peeling je dôležitý lebo ti odstráni odumrelé bunky pokožky.
v tomto najlepsie asi poradi kozmetička... aj ja mam v plane sa jej na to spytat ked najblizsie pojdem... lebo tiez mam tento problem,..
na nete píšu že treba zmeniť sposob odstranovania chlpkov,..no ale aký? ked ani epilátorom, ani ziletkou...
Mne sa to tiez vzdy stalo musela s pinzetou vyťahovať