poradte nejaké dobré riešenie...

Príspevok v téme: poradte nejaké dobré riešenie...
susi30

ja som už tak demotivovaná a znechutená z celého života.....mám ukončenú vysokú školu, pracujem v zahraničnej firme, kde používam cudzí jazyk a zarábam 600 Eur, bývam v malej garzonke kde sa ledva dá pohnúť..... najprv ked som sem nastupila tak ako nastupný plat ok, človek si myslel že sa vypracuje, poprípade po určitom čase ho zvýšia ale nie.... rozhodla som sa to zmeniť a spraviť radikálne riešenie, chcem si nájst novú robotu, kúpiť konečne už vlastný byt a najreálnejšie to vidím alebo sa chcem zameriať na Bratislavu, pretože v meste kde žijem nie sú žiadne možnosti. Aj ked pracujem v zahraničnej firme a celá moja robota je v cudzom jazyku cítim že som veľa pozabúdala, pretože nekomunikujem cez telefon a ani veľmi maily nevybavujem ( ide o účtovanie v nemčine). Tak som sa rozhodla, že si nájdem učiteľa nemeckého jazyka, s ktorým budem konverzovať aby som sa do toho dostala, pretože nároky na pohovoroch sú veľké, konkurencia je tiež..... ale ja už neviem ako mám vyjst z tohto platu ked zarobím 600 eur, a 200 dám na bývanie, 100 na jednu pôžičku teraz len ked budem chodiť raz týždenne na nemčinu ma to mesačne vyjde 100 eur a to mi ostane 200 eur - a to som ešte ani nejedla, necestovala, nenakúpila čistiace prostriedky, drogeriu, oblečenie, nezaplatila telefon, ako sa to dá????? poprosíla by som nejaký dobrý tip, alebo nápad, hocico čo by mi pomohlo, ako túto situáciu zlepšiť. Dakujem

Messje

S nemcinou by som isla do rakuska ku starym ludom sa o nich starat.Tam ti netreba perfektne rozpravat.Zdokonalis sa popri nich,nemusis platit ucitela a zarobiť si o vela viac.Pre začiatok. Potom uvidis.Za ten plat by som sa na firmu vykaslala.Tam robis na striedacku a chodis aj domov a mas volno.
To je moja rada.

Mesačný princ

Vydaj sa za niekoho naozaj ,,pri peniazoch,, a máš po probléme.

Ak nemáš známosti, tak sa ani v BA veľmi nepohneš ale s jazykom by sa to malo dať trošku ľahšie. No koľkí vedia jazyk a čakajú vo frontách na úradoch práce...

BA nie je žiadne terno ale skúsiť to môžeš. Daj potom vedieť, ako si dopadla. Mohol by som ti vybaviť super doučovanie ak by si bola niekde pri BA ale neviem takto.