Pytam sa preto, ze som si to na par zenach vsimla, ja nemam velmi chlpky na rukach, nie su velmi viditelne ale ma ich kazdy, bojim sa ze ked si ich zacnem holit zhrubnu a to bude vacsi problem. Takze holit alebo nie?...Vsetko ostatne si holim :D Dakujem za odpoved
Holite si aj ruky? (Zeny)
Epilujem obcas ked nemam cas oHolim som tmavovlaska a chlpky mam viditelne takmer vsade ale su take iste ako boli pred tym ked som s tym zacala a to uz bude mozno 5 rokov radsej oholim ako potom zakomplexovana nenosit ani kratky rukav no :)
ja som mala hrubšie chlpy na rukach ako tmavovlaska.. ale bola som si jedneho času epilovala mozno polroka ani to nie,. tak su tenšie, že ich už ani nevidieť, predtym mi to vadilo hlavne v zime ked som nebola opalena, neznasam chlpy.... teraz si max. 2 x do roka, ked ma napadne.. dlho to vydrží.. ale kedze su už jemnučke tak ma to už tak neirituje..
Neholim a ani by som to nerobila. Chlpky sice nepribudnu, ale zhrubnu. Ked uz tak, tak epilovat.
Ja som si minulé leto oholila ruky a to mám len 14 pretože som ich mala dosť chlpaté a teraz si už neholím... cez leto som si ich musela holiť 2-krát do týždňa+aj nohy keďže bolo teplo :D A cez zimu som si ich neholila a teraz si ich nechcem holiť iba tak raz za 4 mesiace :) Ale vôbec nie je pravda že keď si raz oholíš ruky že budeš mať tvrdšie chlpky-teda iba po holeni ale potom keď dorastú tak sú na dotyk príjemné a jemné. Čiže nie je to vobec take hrozne, len ma trosku trapi ked sa ma nietko dotýka tak jedine vtedy to tých ludi trosku pychá :D
neholit! ved to vyzera hrozne
raz som si oholila ruky a nedopadlo to dobre takze uz viackrat naozaj nie
Prečo si ich chceš holiť, keď ti ich nevidno? Keď si ich začneš, tak si ich budeš musieť pravidelne holiť, lebo to vyrastanie vyzerá oveľa horšie ako normálne dorastené chĺpky.
bude ale len kym ti to neodrastie potom to bude take iste ako keby si sa nikdy neholila...
chlp nevie ze ho niekto odstrihol...
Ale aj tak to bude vyzerat hrubsie ako pred tym? :D
Mozes kludne holit a kludne spavat.
To, že po oholení rastú chĺpky ešte viac nie je vôbec pravda. Hustejšie chĺpky sú len optickým klamom, nie realitou. Ak by sa holením množilo ochlpenie, muži by sa veru potešili a nemuseli podstupovať nastrelenie vlasov na hlave. Ako to s tými chlpmi vlastne je?
Chlpatý klam
Ľudský chlp je na konci stenčený, takže keď oholíte jeho špičku, bude sa zdať silnejší a hrubší ako v skutočnosti je. Nejde teda o nič iné, len o oklamanie zraku. Ak si myslíte, že vám chĺpky zhustli od holenia, nie je to tak. V porovnaní s pubertou sú totiž naše chlpy pevnejšie. Žiletka nemá na ich rast žiaden vplyv. Vekom skrátka hrubnú a dokonca sa viac vlasových folikúl na tele zmobilizuje. Preto to pôsobí tak, akoby každým holením bolo naše telo obsypané väčším počtom chlpov. Veselo používajte svoje holiace strojčeky ďalej. Ak vyhovuje holenie vašej pokožke a aj vám, nemusíte sa ho vzdávať. Predsa len, je to najrýchlejší spôsob, ako sa zbaviť na neželaných miestach porastu.