Antidepresiva zo SR do UK

Príspevok v téme: Antidepresiva zo SR do UK
Suzie3713

Zdravím. Chystám sa do UK za prácou,ale beriem AD. Predpísať sa smú len na 30 dní. Ak teda už budem tam,musím niekoho poslať po recept a lieky. Ide ale o to,ako mi ich pošle. Máte s tým skúsenosti? Dajú sa poslať poštou? Ak nie,akou kurierskou spoločnosťou a aký je postup?
Za vaše rady vopred vďaka

Suzie3713

Shayleen
Tiež žiješ v zahraničí? Môžem si do lietadla zobrať lieky na 3mesiace,ak mi ich teda predpíše doktorka?

Liri Dona

Ahoj prave.som. vstala nechces popisat viac o tom o tych problemoch lebo ja mam tiez take problemy tiez by som chcela ist do zahranicia. Fuu a to je dost silna kombinacia liekov a choroba sa ti nevracia po vysadeni? Lebo ja beriem dlhodobo len obycajny citalec a ked som vysadila tak sa mi choroba behom pol roka vratila.

prave.som.vstala

Suzie3713 - Ahoj. Ja som este stale v Anglicku (studium) ale uz neberiem lieky. To obdobie ked mi ich mama posielala bolo koniec 2013 a potom 2014. A nazvy tych liekov, fuh (pozeram lekarsku spravu) - Despra, Trittico a Rispero a potom Stillnox.

Shayleen

Moze predpisat na 3m ale tusim potrebujete stempel od poistovne. Mne davaju lieky tiez na 3m a vzdy idem po stempel do poisťovne

Suzie3713

prave.som.vstala ahoj. Kedy vlastne si bola v Anglicku?
syndiluca
Ahoj,tiež si bola v podobnej situácii? Lebo mne moja doktorka tvrdila,že lieky smie predpísať na 30dní. I keď tiež som dostala od jedného doktora(síce je Čech)informáciu,že sa smú predpísať na 3 mesiace.Tak ako to je?Nechcem doktorke tvrdiť niečo,o čom niesom presvedčená a nemám dôkazy.Veď predsa ona by to mala vedieť najlepšie,nie?

Liri Dona

Ahojte baby ja mam tiez podobny problem s tym tiez by som chcela ist do zahranicia a tiez rozmyslam ako to poriesim s tymi antidepresivami. Len chcem sa spytat ako s tym fungujete ked to beriete pravidelne nerobi vam problem praca v zahranici a zaroven branie antidepresiv? Preco ste vlastne zacali brat a co beriete. Pekne dakujem za odpoved.

prave.som.vstala

Ahoj, ja som bola v uplne rovnakej situacii. Vycestovala som do Anglicka a mama s psychiatrickou sa dohodli ze namiesto mna bude na kontroly a po recepty chodit mama, a vzdy jej opise v akom som stave takze to lekarka potom zapisala do spravy. Mame potom vzdy dala recept na lieky (nepamatam na ako dlho ale tiez mam pocit ze to bolo viac ako mesiac lebo mi nechodil balik kazdy mesiac) no a potom mi ich mama zabalila a poslala postou. Vzdy prisli v poriadku a nikdy s tym nebol problem, i ked neviem ci tam je nejaky legalny problem, to by mohlo byt napisane na slovenskej poste/royal mail webstranke, pripadne im napis a spytaj sa. Ja som v anglicku zila asi rok a ani raz s tym nebol problem.

syndiluca

Neviem ake antidepresiva uzivas ale nie je pravda, ze sa smu predpisat iba na mesiac. Lekar ich moze predpisat na 3 mesiace.

Na mesiac sa smu predpisovat iba lieky ako napr frontin, ansilan, lexaurin, zolpidem a ine latky skupinz benzodiazepinov, ktore su psychotropnymi latkami z druhej skupiny.

Ale antidepresiva Vam vie doktor predpisat aj na tri mesiace.