Ako ste sa skamaratili s niekym novym? Mam problem s medziludskymi vztahmi

Príspevok v téme: Ako ste sa skamaratili s niekym novym? Mam problem s medziludskymi vztahmi
Priatttelstvo

Ahojte, tak otazka uz padla v nazve teme. Vzdy som bola oblubena...mala x kamaratov,znamych.Je pravda ze som bola naivna a prilis dobra...lebo vsetci ma nejak zradili alebo sme prerusili kontakty.
Ale odkedy u mna nastali psych.problemy. ide to o to viac z kopca. Mam dokopy 3 kamaratky, vidime sa sporadicky /raz za cas/. Mozem sa im aj vyrozpravat atak takze v tom problem nieje, mame dobre vztahy. Len ked fakt nemam co na praci, je mi smutno ze ostatny maju aspon zname s kt vybehnu na kavcu,obed porozpravat sa len o takych obycajnych veciach.

Neviem kde a hlavne AKO nadvazovat nove kontakty,vztahy,kamaratstva.... Som vyrecna ale mam strach zacat nieco prva. Prva nieco povedat, opytat sa. Je to u mna velky problem....
Nejake rady? Dakujem krasne za vsetko

danielson33

navrhujem ti netlačiť na pilu. Velmi ti prospeje ak si športovy typ daky kolektivny šport alebo koniček kde sa ludia stretavaju pre rovnaké nazory či sklony a kde sa zaujimaju o seba radia si rozpravaju sa bez toho aby hladali vzťah či kamaratstvo. Skratka su si sympatickí pre určitu podobnosť alebo nazory. Nezaťažuj velmi okolie svojimi problemami a viac počuvaj... usmievaj sa :-)

srdiečko100

Ahoj to akoby som sa v niektorych usekoch tvojho príspevku sama nasla. Ja mam tiez psychicke problemy a odvtedy to ide s mojimi vztahmi z kopca. To je tak ludia pri tebe su len ked sa ti dari a nemas ziadne problemy. Kolko mas rokov a akymi psychickymi problemami trpis? Ked tak napis mail ked chces popisat...

0vecka

naj sa hladaju kamarati pri nejakom hobby kde je viac ludi... tam je velka sanca ze to budu ludia povahovo podobni a ked nie aspon mate spolocnu zalubu... imho naj sa u mna osvedcilo proste pozdravit pokecat ale len kratko a druhy krat zase ...proste dat jasne najavo ze tych ludi rad/a vidis a zvysok uz nechaj na nich...

Ušiak

Ahoj ja mám tiež podobný problém vlastne odkedy som skončil strednú a kamaráti sa mi rozpŕchli po svete a jediných "kamarátov" mám spolužiakov na výške ale nejak extra si nerozumieme a je to len na takej úrovni že si napíšeme keď niečo potrebujeme do školy, oni majú iné záujmy ako ja a bývajú daleko. Okrem nich tiež v podstate nikoho nemám ale netreba sa opúšťať treba hrať s tým čo máš na ruke chodím napríklad do fitka aj keď sám ale vypĺňa mi to čas ktorý by som inak trávil asi zavretý doma a nudil sa a upadal do depky zo samoty a tiež nie som tej povahy utekať za niekym koho nepoznám a spoznávať sa som na to moc hanblivý ja napríklad zvažujem nájsť si prácu a nechať školu aspoň v tej práci nachytať nejaké známosti a časom vypadnúť natrvalo z rodičovského domu skús aj ty pouvažovať nad podobnými vecami snáď aspoň nejaká pomoc. Hlavu hore a niečo robiť. :)

adr1a.

A spoluziacky kolegyne susedky alebo kamky z detstva nemas?) Inak mna oslovuju usmievaju sa na mna cudzi ludia bezne a casto (okrem zien, hlavne vsak starsi ludia deti a muzi) a ja sa tiez rada a dost vela usmievam. Ono vela urobi aj co zo seba vyzarujes)
A nerob si zo seba nic. Ber sa zlahka pohodovo. Nerozmyslaj co si kto o tebe pomysli ai) a nezabudni na usmev, to je medzinarodny pozitivny jazyk rec)
A kludne oslovuj aj sama ludi. Ja to bezne robim (ked sa mi zrovna chce a mam na to naladu) a aj ini oslovuju mna. Napr.sa len tak prihovorim pochvalim inych a aj oni mna chvalia. A uplne cudzi ludia. Skus to aj ty, ber to ako trening zabavu a stale ti to pojde lepsie a lahsie. Chce to len cvicit. Trening. A ak nie, ze sa necitis takto nazivo s inymi ludmi spoznavat komunikovat, tak skus oslovit ludi cez net. Bud si daj sama inzerat do rubriky priatelstvo, spolocne zaujmy ai, napr: "Ahoj, som vesela mila sympaticka 22r baba do pohody nepohody. Ak aj tvoje kamosky sa rozprchli po svete, VS, alebo su stastne zadane a ty tiez nemas si s kym obcas skocit na kavu, do fittka, kupalisko bicykel kultura sport ai, ci len tak sa spolu porozpravat prejst sa, zajst si po nakupoch, tak sa mi ozvi, budem rada. Som z BB. Tesim sa na teba".
Ja ked som sa prestahovala do ineho mesta, tak som cez pokec oslovila z toho mesta iba baby v mojej vekovej kategorii a nizsie ze som sa sem prestahovala a ci mi nevedia odporucit zo svojich skusenosti kde je dobre fittko zumba aerobic ai. Proste vsetko mozne co som chcela robit a boli zlate, poradili mi ok odskusane zariadenia ai a dokonca som tam spoznala aj babu, ktora mi odpisala ze sama by rada takto chodila len ona nema s kym a samej sa jej nechce. Ja som jej ok ze mozme spolu. Sadli sme si a sme uz roky ok kamosky. Navstevujeme sa, kecame, pomahame si, obcas si spolu skocime do fittka kupko plavaren, po nakupoch spolu behame atd. Takze fakt nevies kde koho spoznas. A pre mna je takto cez net aj lepsie sa s niekym bavit lebo robim lepsi dojem))) v reale si myslia ze som mozno namyslena snobka cica horenos ci coo :D a ani by ich nenapadlo aka som skutocne mila fajn v poho ai))

Zuzka..

Možno by si mohla jednu z tvojich kamarátok pozvať von, a povedať, či nezoberie aj nejakú jej kamaratku, kt. ty nepoznas. Podľa mňa v tom ani strach nemusis mať, lebo tvoja kamarátka povedie rozhovo.